Коржі «Фатір» в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Секрет приголомшливого смаку і незвичайною шаруватої структури цих коржів в способі їх формування, який має ряд простих, але важливих нюансів. Готуйте коржі за цим рецептом і радуйте близьких!
Для внесення різноманітності в рецепт цієї випічки можна замінити лушпиння начинку на капустяну, морквяний або гарбузову. Пробуйте і шукайте щось нове для себе!
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 180-200 грам
- Борошно цільнозернове (пшеничне) - 100 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 230-250 грам
- Олія соняшникова - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль кухонна - За смаком
Підготуйте зазначені інгредієнти, при необхідності замінивши цельнозерновую борошно пшеничним борошном першого або вищого сорту.
У глибоку миску просійте два види борошна (залиште 30-40 грам білого борошна для роботи з тестом) і додайте приблизно 0, 5 немає. L. Солі.
З'єднайте сухі компоненти і сформуйте борошняну гірку з поглибленням в центрі, об'єднати його 2 ст. L. Соняшникової олії (масло, що залишилося необхідно для змазування тіста в процесі формування коржів) і вода.
Замісити пружне еластичне тісто, спочатку використовуючи ложку, а потім перейдіть на ручний заміс. Приберіть тісто під плівку і залиште на 10-15 хвилин.
Для начинки коржів дрібно наріжте цибулю і злегка посоліть його, потім обомніте пальцями, щоб він став м'якшим.
Готове тісто розділити на 6-8 кульок, а потім по черзі розкачати їх, підсипаючи на поверхню залишилася раніше борошно, в дуже тонкі (приблизно 1 мм завтовшки) круглі пласти. Кожен пласт змастіть маслом і розподілите по одному з країв частина лушпиння начинки.
Кожен пласт з цибулею скрутіть в трубочку, рухаючись від краю з начинкою.
Поверніть вийшла трубочку в равлика і підігніть залишився вільний кінчик під низ майбутньої коржі.
Придавите равлика долонею так, щоб вийшла коржик товщиною близько 1 см.
Додайте сфорязикні коржі на деку, застеленому пекарської папером, злегка змащеній маслом. Поверхня кожної коржі також змастіть маслом і наколи виделкою в декількох місцях.
Випікайте коржі "фатір" в розігрітій до 250 градусів духовці протягом 15-20 хвилин, при необхідності перевернувши їх в процесі випікання на іншу сторону.
Подавати коржі "фатір" можна відразу після випікання. Вони чудово смачні як в гарячій, так і холодному вигляді.