Рецепт Коржі «Фатір» в духовці фото

Коржі «Фатір» в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Овочі , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.

Секрет приголомшливого смаку і незвичайною шаруватої структури цих коржів в способі їх формування, який має ряд простих, але важливих нюансів. Готуйте коржі за цим рецептом і радуйте близьких!

Опис приготування:

Для внесення різноманітності в рецепт цієї випічки можна замінити лушпиння начинку на капустяну, морквяний або гарбузову. Пробуйте і шукайте щось нове для себе!

  • Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 180-200 грам
  • Борошно цільнозернове (пшеничне) - 100 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 230-250 грам
  • Олія соняшникова - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль кухонна - За смаком
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти, при необхідності замінивши цельнозерновую борошно пшеничним борошном першого або вищого сорту.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 2
У глибоку миску просійте два види борошна (залиште 30-40 грам білого борошна для роботи з тестом) і додайте приблизно 0, 5 немає. L. Солі.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 3
З'єднайте сухі компоненти і сформуйте борошняну гірку з поглибленням в центрі, об'єднати його 2 ст. L. Соняшникової олії (масло, що залишилося необхідно для змазування тіста в процесі формування коржів) і вода.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 4
Замісити пружне еластичне тісто, спочатку використовуючи ложку, а потім перейдіть на ручний заміс. Приберіть тісто під плівку і залиште на 10-15 хвилин.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 5
Для начинки коржів дрібно наріжте цибулю і злегка посоліть його, потім обомніте пальцями, щоб він став м'якшим.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 6
Готове тісто розділити на 6-8 кульок, а потім по черзі розкачати їх, підсипаючи на поверхню залишилася раніше борошно, в дуже тонкі (приблизно 1 мм завтовшки) круглі пласти. Кожен пласт змастіть маслом і розподілите по одному з країв частина лушпиння начинки.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 7
Кожен пласт з цибулею скрутіть в трубочку, рухаючись від краю з начинкою.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 8
Поверніть вийшла трубочку в равлика і підігніть залишився вільний кінчик під низ майбутньої коржі.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 9
Придавите равлика долонею так, щоб вийшла коржик товщиною близько 1 см.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 10
Додайте сфорязикні коржі на деку, застеленому пекарської папером, злегка змащеній маслом. Поверхня кожної коржі також змастіть маслом і наколи виделкою в декількох місцях.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 11
Випікайте коржі"Фатір" в розігрітій до 250 градусів духовці протягом 15-20 хвилин, при необхідності перевернувши їх в процесі випікання на іншу сторону.
коржі «Фатір» в духовці - фото крок 12
Подавати коржі"Фатір" можна відразу після випікання. Вони чудово смачні як в гарячій, так і холодному вигляді.

Схожі рецепти