Рецепт Коржі з тандира в духовці фото

Коржі з тандира в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Випічка, Коржі

Привіт всім любителям узбецької кухні! Сьогодні я розповім вам, як приготувати коржі з тандира в духовці. Вони підкорять вас з першого разу, обіцяю! Приступаємо до приготування страви!

Це відмінний варіант приготування справжніх узбецьких коржів. Вони чудово підійдуть до вечері і на обід. Смак їх підкорить вас і членів вашої сім'ї відразу ж! Обов'язково випробуйте рецепт і поділіться враженнями

  • Борошно - 2 кілограма
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Сухі дріжджі - 0, 5 Ст. Ложки
  • Тепле молоко - 100-250 мілілітрів
коржі з тандира в духовці - фото крок 1
Насамперед гарненько просіюємо борошно. У ємність з теплим молоком додаємо сіль і сухі дріжджі.
коржі з тандира в духовці - фото крок 2
Гарненько перетираємо гранули сухих дріжджів руками до повного розчинення, потім поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.
коржі з тандира в духовці - фото крок 3
Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним, потім накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на кілька годин. За цей час воно підійде і збільшиться в два рази.
коржі з тандира в духовці - фото крок 4
Коли тісто підійде, формуємо з нього ковбаску і ділимо її на три частини. Кожну скачуємо в кулю і формуємо коржик. У центрі робимо виїмки спеціальним штампом.
коржі з тандира в духовці - фото крок 5
Поверхня коржики змащуємо молоком, зверху прикрашаємо кунжутом і СЕДОН.
коржі з тандира в духовці - фото крок 6
Камінь для випічки попередньо нагріваємо в духовці до 210 градусів, а саму духовку залишаємо при цій температурі. Викладаємо корж на камінь і відправляємо його в духовку, включивши пар. Коли корж вздуется і підрум'яниться, це буде свідчити про її готовності.
коржі з тандира в духовці - фото крок 7
Коржик з тандира готова!

Схожі рецепти