Коржі з тандира в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям узбецької кухні! Сьогодні я розповім вам, як приготувати коржі з тандира в духовці. Вони підкорять вас з першого разу, обіцяю! Приступаємо до приготування страви!
Це відмінний варіант приготування справжніх узбецьких коржів. Вони чудово підійдуть до вечері і на обід. Смак їх підкорить вас і членів вашої сім'ї відразу ж! Обов'язково випробуйте рецепт і поділіться враженнями
- Борошно - 2 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 0, 5 Ст. Ложки
- Тепле молоко - 100-250 мілілітрів
Насамперед гарненько просіюємо борошно. У ємність з теплим молоком додаємо сіль і сухі дріжджі.
Гарненько перетираємо гранули сухих дріжджів руками до повного розчинення, потім поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.
Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним, потім накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на кілька годин. За цей час воно підійде і збільшиться в два рази.
Коли тісто підійде, формуємо з нього ковбаску і ділимо її на три частини. Кожну скачуємо в кулю і формуємо коржик. У центрі робимо виїмки спеціальним штампом.
Поверхня коржики змащуємо молоком, зверху прикрашаємо кунжутом і СЕДОН.
Камінь для випічки попередньо нагріваємо в духовці до 210 градусів, а саму духовку залишаємо при цій температурі. Викладаємо корж на камінь і відправляємо його в духовку, включивши пар. Коли корж вздуется і підрум'яниться, це буде свідчити про її готовності.
Коржик з тандира готова!