Рецепт Лаваш з тандира фото

Лаваш з тандира
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка

Улюблена коржик тепер за традиційним рецептом приготування - лаваш з тандира! Різницю відчуєте відразу. Приготування просте, знадобиться тільки тандир, а якщо він вже є - дивіться рецепт!

На Кавказі лаваш готують по-різному. Є плоский лаваш (він більш відомий як вірменський), його використовують для приготування шаурми. А ось ароматний і більш пишний лаваш готують в Грузії - в тандирі. Єфімов - це піч, у великих пекарнях вона вмонтована в підлогу, але бувають невеликі тандири, домашні. У будь-якому випадком необхідно, щоб коржик лаваша помістилася всередині тандира. Щоб приготувати лаваш з тандира, можете зробити дріжджове або звичайне тісто. Дріжджове виходить більш пишним. Якщо у вас немає тандира, тоді таку корж ви можете запекти і в духовці.

1. Замісити з інгредієнтів тісто. Я відразу додаю сухі дріжджі в борошно, в цьому їхня відмінність від пресованих: не потрібно розводити у воді довго. Вимісити тісто, але не довго. Залиште в теплому місці, накривши рушником, підходити хвилин 40.

2. Потім знову вимісити тісто, розділіть його на коржі, сформуйте лаваш. Можете дати ще підійти коржикам. Якщо запікати будете не в тандирі, тоді відправте в розігріту духовку на 30 хвилин.

3. Якщо готуєте традиційно, podgotovte бульбашки (нехай прогріється). Коржик кріпиться сама, рукою ви її приліпите до стінки тандира, потім накрийте піч кришкою. Зазвичай лаваш готовий за хвилин 10 в невеликому тандирі. Може бути і 15, залежить від розміру коржі. Дістаньте готовий лаваш з допомогою щипців.

Готовий лаваш з тандира виходить більш ароматним, ніж звичайний, пишним і з смачним м'якушем. До речі, бездріжджовий лаваш навіть смачніше, як на мене! Спробуйте і його як-небудь. Смачного!


  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
На Кавказі лаваш готують по-різному. Є плоский лаваш (він більш відомий як вірменський), його використовують для приготування шаурми. А ось ароматний і більш пишний лаваш готують в Грузії - в тандирі. Єфімов - це піч, у великих пекарнях вона вмонтована в підлогу, але бувають невеликі тандири, домашні. У будь-якому випадком необхідно, щоб коржик лаваша помістилася всередині тандира. Щоб приготувати лаваш з тандира, можете зробити дріжджове або звичайне тісто. Дріжджове виходить більш пишним. Якщо у вас немає тандира, тоді таку корж ви можете запекти і в духовці.

1. Замісити з інгредієнтів тісто. Я відразу додаю сухі дріжджі в борошно, в цьому їхня відмінність від пресованих: не потрібно розводити у воді довго. Вимісити тісто, але не довго. Залиште в теплому місці, накривши рушником, підходити хвилин 40.

2. Потім знову вимісити тісто, розділіть його на коржі, сформуйте лаваш. Можете дати ще підійти коржикам. Якщо запікати будете не в тандирі, тоді відправте в розігріту духовку на 30 хвилин.

3. Якщо готуєте традиційно, podgotovte бульбашки (нехай прогріється). Коржик кріпиться сама, рукою ви її приліпите до стінки тандира, потім накрийте піч кришкою. Зазвичай лаваш готовий за хвилин 10 в невеликому тандирі. Може бути і 15, залежить від розміру коржі. Дістаньте готовий лаваш з допомогою щипців.

Готовий лаваш з тандира виходить більш ароматним, ніж звичайний, пишним і з смачним м'якушем. До речі, бездріжджовий лаваш навіть смачніше, як на мене! Спробуйте і його як-небудь. Смачного!

Схожі рецепти