Вірменський лаваш без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом вірменського лаваша без дріжджів. Цей лаваш виходить не таким тонким, як "магазинний", але зате він домашній і дуже смачний! рекомендую спробувати, з ним закуски смачніше!
Цей рецепт приготування вірменського лаваша без дріжджів дуже простий, але і в ньому можливі "сюрпризи" . Так, додавши таку саму кількість борошна, вдруге лаваші вийшли більш "товстими", ніж в попередній. Так що акуратно з борошном, чим її менше, тим лаваш буде тонше. Цей секрет тонких млинців застосуємо і до випікання лаваша. Бажаю удачі!
- Борошно - 350 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Борошно просеем з сіллю. Вливаємо воду і рослинне масло в миску, і потроху туди ж всипаємо борошно. У мене в цей раз тісто вийшло більш густе, ніж повинно бути, так що дивіться по консистенції - борошно буває різна. Тісто ділимо на однакові шматочки.
2. З кожного шматочка качалкою розгортаємо корж, і обсмажити її на сковороді з двох сторін. Сковороду можна змастити маслом, але можна запекти на сухій сковороді.
3. Готово!