Вірменський лаваш з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна закуска на сніданок, обід і навіть вечеря - вірменський лаваш з сиром в духовці. Готується така закуска дуже швидко, а начинка може бути найрізноманітнішою. В даному випадку - це сир.
Лаваш з начинкою і без - популярна закуска на багатьох кухнях світу. І в нашій країні він цінується не тільки за свій смак, але і за корисні властивості (в ньому є все - білки, вуглеводи і жири). Начинка стане тільки доповненням і вона може бути найрізноманітнішою: курка, м'ясо, гриби, сир, сир із зеленню і так далі. На ваш смак можна зробити не тільки вишукану і незвичайну закуску до святкового столу, але ще і "ласощі" до пива.
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Сир - 300 грам
- Зелень - 20 грам
- Крем - 100 грам
- Сир твердий - 200 грам
1. Ця страва готується дуже швидко і не вимагає ніяких високих кулінарних талантів. Якщо у вас плануються гості, то лавашей знадобиться кілька. Отже, готуємо начинку: змішуємо сир зі сметаною і зеленню і рівномірно розподіляємо по всій поверхні лаваша.
2. Загортаємо лаваш конвертом, викладаємо на форму для запікання і посипаємо сиром. Відправляємо в духовку хвилин на 15, не більше.
3. Даємо трохи охолонути і нарізаємо порційно.
4. При подачі можна прикрасити зеленню. Такий вірменський лаваш з сиром в духовці з рум'яною скоринкою можна подавати навіть до пива або просто вживати як закуску.