Рецепт Вірменський лаваш в духовці фото

Вірменський лаваш в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка

Лаваш - універсальна несолодка випічка. З нього можна робити прекрасні гарячі і холодні закуски і навіть пироги з начинками. Подивіться, як приготувати вірменський лаваш в духовці на Домаша кухні.

Якщо хочете зберегти лаваш ніжним, то його необхідно спочатку зберігати під вологим рушником, а потім постарайтеся зберігати без доступу повітря, наприклад, в целофановому пакеті. Такої кількості продуктів вистачить мінімум на 8 пластів лаваша, тому ви можете регулювати порцію випічки, зменшуючи або збільшуючи продукти пропорційно.

  • Борошно - 450-500 грам
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Вода - 340 мілілітрів
  • Масло оливкове - 3 чайних ложки
вірменський лаваш в духовці - фото крок 1
У чаші міксера змішайте всі сухі інгредієнти.
вірменський лаваш в духовці - фото крок 2
Добаьте масло, потім починайте вливати туди воду потроху і вимішувати. Додавайте борошно, поки тісто при вимішування не почне відділятися від стінок миски.
вірменський лаваш в духовці - фото крок 3
Тепер тісто має настоятися години 1, 5. Воно збільшиться приблизно в 1, 5 рази.
вірменський лаваш в духовці - фото крок 4
Духовку дозволите на 250 градусів, нехай гріється. Відірвіть від тесту невеликий шматочок і почніть його розгортати, присипавши борошном, на шматку пергаменту паперу.
вірменський лаваш в духовці - фото крок 5
Тісто треба розкачати практично до прозорого стану.
вірменський лаваш в духовці - фото крок 6
Надішліть тісто разом з пергаментом в духовку.
вірменський лаваш в духовці - фото крок 7
Кожен лаваш випікайте приблизно близько 90 секунд. Він повинен роздутися. Зберігайте спечений лаваш під вологим рушником.

Схожі рецепти