Вірменський лаваш в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Лаваш - універсальна несолодка випічка. З нього можна робити прекрасні гарячі і холодні закуски і навіть пироги з начинками. Подивіться, як приготувати вірменський лаваш в духовці на Домаша кухні.
Якщо хочете зберегти лаваш ніжним, то його необхідно спочатку зберігати під вологим рушником, а потім постарайтеся зберігати без доступу повітря, наприклад, в целофановому пакеті. Такої кількості продуктів вистачить мінімум на 8 пластів лаваша, тому ви можете регулювати порцію випічки, зменшуючи або збільшуючи продукти пропорційно.
- Борошно - 450-500 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Вода - 340 мілілітрів
- Масло оливкове - 3 чайних ложки
У чаші міксера змішайте всі сухі інгредієнти.
Добаьте масло, потім починайте вливати туди воду потроху і вимішувати. Додавайте борошно, поки тісто при вимішування не почне відділятися від стінок миски.
Тепер тісто має настоятися години 1, 5. Воно збільшиться приблизно в 1, 5 рази.
Духовку дозволите на 250 градусів, нехай гріється. Відірвіть від тесту невеликий шматочок і почніть його розгортати, присипавши борошном, на шматку пергаменту паперу.
Тісто треба розкачати практично до прозорого стану.
Надішліть тісто разом з пергаментом в духовку.
Кожен лаваш випікайте приблизно близько 90 секунд. Він повинен роздутися. Зберігайте спечений лаваш під вологим рушником.