Вірменський лаваш на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом вірменського лаваша на сковороді! мінімум інгредієнтів, готується просто, а лавашей виходить багато - є поле для кулінарних експериментів!
Цей простий рецепт вірменського лаваша на сковороді вам сподобається! Він дуже простий, і готувати такий тонкий лаваш - одне задоволення! Я вже давно перестала купувати їх, готую сама, і потім роблю з нього смачні закуски, рулети, або ж подаю до перших страв замість хліба. Оригінально і смачно!
- Борошно - 200 грам
- Вода тепла - 0.5 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1. Сіль розчиняється в теплій воді, воду виливаємо в миску. Потроху всипаємо борошно, і відразу вимішуємо. Тісто має вийде густе, але не дуже "круте" .
2. Ділимо тісто на однакові шматочки (у мене вийшло 8 штук), і з кожного розгортаємо качалкою тонкий пласт.
3. Обсмажити кожен пласт на сухий, або злегка змащеній маслом сковороді з двох сторін.
4. Якщо любите хрусткий лаваш, після смаження додатково можна його підсушити в духовці. Бажаю удачі!