Рецепт Вірменський лаваш для шаурми фото

Вірменський лаваш для шаурми
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
На обід , На святковий стіл
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Дуже часто останнім часом я стала купувати готовий лаваш. Він майже постійно потрібен мені в готуванні. Але ось я вирішувала, нарешті, зробити його сама. Вийшло досить вдало. Ділюся рецептом.

Опис приготування:

З тестом я звичайно трохи повозитися, але це завжди, коли язик йде про дріжджовому варіанті. Тому запишіть, як приготувати вірменський лаваш для шаурми в домашніх умовах. Найпростіші і доступні інгредієнти подарують вам чудовий смак для подальшої готування. Запікається випічка на сковороді.

  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі сухі - 8 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
вірменський лаваш для шаурми - фото крок 1
Масло розм'якшити. Всі інгредієнти зі складу замішайте в тісто.
вірменський лаваш для шаурми - фото крок 2
Залиште його на 1, 5-2 годину, щоб воно піднялося вдвічі.
вірменський лаваш для шаурми - фото крок 3
Потім розділіть його на рівні кульки в 5-6 см діаметром.
вірменський лаваш для шаурми - фото крок 4
Кожна кулька розкачайте в тонкий млинець (1-2 мм завтовшки).
вірменський лаваш для шаурми - фото крок 5
Смажте лаваш на розігрітій сухій сковороді по 10-15 секунд з кожної сторони.
вірменський лаваш для шаурми - фото крок 6
Готові лаваші промокніть водою, щоб вони не засохли. Випічка готова!

Схожі рецепти