Соус для шаурми як в кіосках
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ароматний і апетитний соус для шаурми можна подати з будь-яким гарніром на обід або вечерю, блюдо заграє новими смаковими фарбами. Вам знадобляться всього лише 4-5 інгредієнтів!
Приготований соус набагато смачніше і ароматні, коли він настоїться хоча б годину в холодильнику. Часниковий аромат і смак буде відчуватися більш яскраво! Соус ідеально підійде до відвареної яловичині, курці, індичатині і ковбасним виробам. Термін придатності соусу - 1 добу.
- Крем - 100 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Майонез - 70 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кріп - 0, 5 пучка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Замість сметани можна використовувати густий класичний йогурт без добавок, мацун.
Викладіть охолоджену сметану і майонез в глибоку миску або салатник. Очистіть часникові зубчики і промийте, спресуйте в ємність. За бажанням свіжий часник можна замінити сушеним гранульованим.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Промийте кріп і подрібніть, додайте до решти інгредієнтів в ємність. Якщо кропу немає в наявності, то петрушку не використовуйте - вона заб'є аромат часнику.
Акуратно все перемішайте. Сметана при додаванні зелені і солі стане рідшою, соус вийде ідеальним: Не густо і не рідким.
Викладіть його в соусник, прикрасьте за смаком і подайте до столу з шаурмою.