Фарш, картопля і сир в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ситне, апетитне повноцінне блюдо для всієї родини хочу запропонувати вам на замітку. Класичне поєднання м'яса з картоплею, доповнене ніжним соусом і сиром, - це дійсно вражаюче смачно!
Хочу поділитися з вами чудовою ідеєю, як приготувати фарш, картоплю і сир в духовці. В даному випадку використовується яловичина, але ви можете взяти будь-який фарш, який вам до душі. Вершково-молочна заливка з грибами - ідеальне доповнення до даного блюдо. Картопля і фарш виходить дивно ніжними і дійсно таять у роті. Спробуйте це нескладне і дуже класне блюдо.
- Фарш - 450 грам
- Картопля - 450 грам
- Цибулина - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Молоко - 3/4 склянки
- Вершки - 110 мілілітрів
- Сир - 300 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед подрібніть кубиками цибулю і викладіть в сотейник з рослинним маслом. Обсмажте до прозорості. Додайте дрібно нарізані грибочки і смажте до готовності на середньому вогні.
2. Поки смажаться грибочки, вимийте і наріжте тонкими кружечками картопля. Якщо картопля молода, можна не чистити. Паралельно викладіть на сковороду цибулю з фаршем і обсмажте до готовності, посолити і поперчити за смаком.
3. Влийте до грибам молоко і вершки. Додайте сіль і перець за смаком.
4. Підготуйте жароміцних форму. Дно змастіть рослинною олією. Викладіть шар картоплі на дно.
5. Полийте невеликою кількістю соусу.
6. Присипте тертим сиром.
7. Далі - шар фаршу.
8. Повторіть знову шари, поки не заповните форму до верху.
9. Накрийте фольгою і відправте форму в розігріту духовку і запікайте страву при температурі 180 градусів близько години. Потім фольгу можна зняти і підрум'янити.
Смачного!
Смачного!