Фарш з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Фарш з грибами в духовці - це дуже просте, але дуже апетитне блюдо домашньої кухні з фаршу і грибів. Приготувати його не складе труднощів навіть новачкові - рецепт дуже простий, зрозумілий і детальний.
Рецепт приготування фаршу з грибами в духовці дуже простий. Приготування не забере у вас багато часу, а страва вийде дуже навіть смачне, гідне навіть святкового столу.
Отже, як приготувати фарш з грибами в духовці:
1. Гриби необхідно почистити, промити, висушити і нарізати на дрібні шматочки. Далі дрібно нарізаємо цибулю. Гриби кладемо на сковороду і починаємо обсмажувати, помішуючи, поки не випарується зайва рідина. Після цього додамо рослинного масла і цибулю, суміш обсмажуємо приблизно 3 хвилини.
2. Окремо обсмажуємо фарш до сіруватого відтінку.
3. У жаровні змішуємо фарш і обсмажені гриби з цибулею. Туди ж додаємо манну крупу і яйце, сіль і спеції за смаком. Перемішуємо. Отриману однорідну масу викладаємо в посуд для запікання.
4. Тепер приготуємо соус для нашого блюда. Пасеруємо борошно в сковороді, додавши 1, 5 склянки підігрітої води, сметану і спеції. Коли соус закипить, готуємо його ще 3 хвилини на повільному вогні.
5. Заливаємо фарш з грибами соусом. Після цього на 15-20 хвилин ставимо форму для запікання в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку. Потім блюдо дістаємо з духовки, посипаємо попередньо натертим сиром і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, до утворення апетитною скоринки.
Ось, власне і все - по закінченню цих 5 хвилин блюдо можна діставати з духовки і подавати до столу. Смакота!
- Фарш - 600 грам (свинячий або яловичий)
- Гриби - 500 грам (печериці або інші)
- Крем - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Манна крупа - 14 склянок
- Яйце - 1 штука
- Лукавиця- 1 штука
- Рослинна олія - 12 склянок
- Сіль, перець, спеції - - За смаком
Отже, як приготувати фарш з грибами в духовці:
1. Гриби необхідно почистити, промити, висушити і нарізати на дрібні шматочки. Далі дрібно нарізаємо цибулю. Гриби кладемо на сковороду і починаємо обсмажувати, помішуючи, поки не випарується зайва рідина. Після цього додамо рослинного масла і цибулю, суміш обсмажуємо приблизно 3 хвилини.
2. Окремо обсмажуємо фарш до сіруватого відтінку.
3. У жаровні змішуємо фарш і обсмажені гриби з цибулею. Туди ж додаємо манну крупу і яйце, сіль і спеції за смаком. Перемішуємо. Отриману однорідну масу викладаємо в посуд для запікання.
4. Тепер приготуємо соус для нашого блюда. Пасеруємо борошно в сковороді, додавши 1, 5 склянки підігрітої води, сметану і спеції. Коли соус закипить, готуємо його ще 3 хвилини на повільному вогні.
5. Заливаємо фарш з грибами соусом. Після цього на 15-20 хвилин ставимо форму для запікання в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку. Потім блюдо дістаємо з духовки, посипаємо попередньо натертим сиром і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, до утворення апетитною скоринки.
Ось, власне і все - по закінченню цих 5 хвилин блюдо можна діставати з духовки і подавати до столу. Смакота!