Рецепт Фарш з грибами в духовці фото

Фарш з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Гриби
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Фарш з грибами в духовці - це дуже просте, але дуже апетитне блюдо домашньої кухні з фаршу і грибів. Приготувати його не складе труднощів навіть новачкові - рецепт дуже простий, зрозумілий і детальний.

Опис приготування:

Рецепт приготування фаршу з грибами в духовці дуже простий. Приготування не забере у вас багато часу, а страва вийде дуже навіть смачне, гідне навіть святкового столу.

Отже, як приготувати фарш з грибами в духовці:

1. Гриби необхідно почистити, промити, висушити і нарізати на дрібні шматочки. Далі дрібно нарізаємо цибулю. Гриби кладемо на сковороду і починаємо обсмажувати, помішуючи, поки не випарується зайва рідина. Після цього додамо рослинного масла і цибулю, суміш обсмажуємо приблизно 3 хвилини.

2. Окремо обсмажуємо фарш до сіруватого відтінку.

3. У жаровні змішуємо фарш і обсмажені гриби з цибулею. Туди ж додаємо манну крупу і яйце, сіль і спеції за смаком. Перемішуємо. Отриману однорідну масу викладаємо в посуд для запікання.

4. Тепер приготуємо соус для нашого блюда. Пасеруємо борошно в сковороді, додавши 1, 5 склянки підігрітої води, сметану і спеції. Коли соус закипить, готуємо його ще 3 хвилини на повільному вогні.

5. Заливаємо фарш з грибами соусом. Після цього на 15-20 хвилин ставимо форму для запікання в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку. Потім блюдо дістаємо з духовки, посипаємо попередньо натертим сиром і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, до утворення апетитною скоринки.

Ось, власне і все - по закінченню цих 5 хвилин блюдо можна діставати з духовки і подавати до столу. Смакота!


  • Фарш - 600 грам (свинячий або яловичий)
  • Гриби - 500 грам (печериці або інші)
  • Крем - 100 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Манна крупа - 14 склянок
  • Яйце - 1 штука
  • Лукавиця- 1 штука
  • Рослинна олія - 12 склянок
  • Сіль, перець, спеції - - За смаком
Рецепт приготування фаршу з грибами в духовці дуже простий. Приготування не забере у вас багато часу, а страва вийде дуже навіть смачне, гідне навіть святкового столу.

Отже, як приготувати фарш з грибами в духовці:

1. Гриби необхідно почистити, промити, висушити і нарізати на дрібні шматочки. Далі дрібно нарізаємо цибулю. Гриби кладемо на сковороду і починаємо обсмажувати, помішуючи, поки не випарується зайва рідина. Після цього додамо рослинного масла і цибулю, суміш обсмажуємо приблизно 3 хвилини.

2. Окремо обсмажуємо фарш до сіруватого відтінку.

3. У жаровні змішуємо фарш і обсмажені гриби з цибулею. Туди ж додаємо манну крупу і яйце, сіль і спеції за смаком. Перемішуємо. Отриману однорідну масу викладаємо в посуд для запікання.

4. Тепер приготуємо соус для нашого блюда. Пасеруємо борошно в сковороді, додавши 1, 5 склянки підігрітої води, сметану і спеції. Коли соус закипить, готуємо його ще 3 хвилини на повільному вогні.

5. Заливаємо фарш з грибами соусом. Після цього на 15-20 хвилин ставимо форму для запікання в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку. Потім блюдо дістаємо з духовки, посипаємо попередньо натертим сиром і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, до утворення апетитною скоринки.

Ось, власне і все - по закінченню цих 5 хвилин блюдо можна діставати з духовки і подавати до столу. Смакота!

Схожі рецепти