Enchiladas
(покроковий рецепт з фото)
Мексиканський еНЧІЛАДАС - це соус, який готують до тортілья. У тортильи викладають начинку з сиру, м'яса, овочів, приправляють ЕНЧІЛАДАС і випікають в духовці. Блюдо виходить яскраве і ситне.
Перед вами - простий рецепт приготування ЕНЧІЛАДАС. Мексиканська кухня. Спочатку треба приготувати соус, потім обсмажити тортильи, начинити їх, рясно полити соусом і запекти в духовці. Спробуйте!
- Масло рослинне - 1/3 склянки (для лука - 1-2 ст. Ложки, інше - для тортильи)
- Тортилії кукурудзяні - 12 штук
- Перець чилі - 1-5 штук (по бажанню)
- Сіль - - За смаком
- Кумин тертий - 1/2 чайних ложки
- Помідори - 2 штуки
- Курячий бульйон - 1-2 Ст. Ложок
- Орегано (душа) - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 1 штука
- Сир тертий - 350-400 грам
- Петрушка або кінза - - За смаком (для прикраси)
1. Промийте чилі і очистіть від насіння.
2. Чилі зі спеціями - сіллю, кмин, материнка, а також бульйоном і помідорами збийте блендером. Помідори промийте і виріжте плодоніжки попередньо.
3. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками і обсмажте на олії до м'якості.
4. До цибулі додайте збите пюре з овочів і спецій, зменшіть вогонь до середньо-повільного і потушьте протягом 20 хвилин.
5. Нагрійте сковорідку з олією на середньому вогні. Обсмажте тортильи на гарячому маслі з двох сторін по 30 секунд з кожної сторони.
6. У обсмажену тортилью викладіть тертий сир.
7. Загорніть тортильи з сиром в прямокутні конвертики, викладіть у форму для запікання. Зверху полийте соусом і посипте трохи сиру.
8. Випікайте тортильи в розігрітій до 180 градусів духовці, поки сир не розтане і не почне міхур.
9. Готові ЕНЧІЛАДАС прикрасьте рубаною кінзою або петрушкою. Смачного!