Домашня рибна консерва з оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Домашні рибні консерви готуються з різної риби. Самий бюджетний і оптимальний варіант - оселедець. Коли ви спробуєте готову страву, то завжди будете готувати консерву саме з цієї риби.
Домашні рибні консерви - це відмінна закуска і основне блюдо, яке смачніше подавати з гарніром. Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати консерву з оселедця. На перший погляд може здатися, що ця риба не зовсім підходить, але це не так. Коли ви вперше спробуєте таке блюдо, то закохаєтесь в нього відразу!
- Оселедець - 2 штук (свіжоморожена)
- Цибуля - 2 штук
- Морква - 2 штуки
- Оцет - 1 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком (лавровий лист, гвоздика, перець духмяний, чорний перець)
- Цукор - 1 чайних ложок
1. Коли я вперше спробувала консерви з оселедця, я не могла повірити, що вони приготовані з цієї риби. За смаком готову страву нічим не поступається готовим консервам. Єдиний мінус - тривалий час приготування (6 годин). Але готується риба "сама", якщо так можна сказати. Найголовніше - правильно все підготувати і тушкувати під періодичному догляді. Отже, візьміть 2 оселедця, необхідно розморозити їх, але не повністю (щоб риба краще різати). Ретельно помийте і випатрайте.
2. Наріжте на шматочки середньої товщини (приблизно 1 сантиметр). Якщо любите ікру або молоки, додайте поверх риби. Нарізану рибу перекладіть в каструлю, в якій будете гасити.
3. Очистіть цибулю і моркву, підготуйте спеції. Можна брати класичні готові приправи для риби, можна обійтися тим, що є (у кожної господині їсть лавровий лист, перець духмяний, перець чорний і гвоздика). Наріжте цибулю і моркву, надішліть їх до риби.
4. Тепер дуже важливий момент: ні в якому разі не перемішуйте ложкою, лопаткою або руками! Потрібно висипати овочі, спеції і додати столову ложку оцту (розподіліть його рівномірно по всій рибі). Посипте рівномірно цукром. Додати сіль за смаком, після чого візьміть за край каструлі і акуратно потрясіть її в різні боки. Це дозволить рівномірно розподілитися овочам і спецій, тим самим не "травмуючи" шматочки. Не хвилюйтесь, під час приготування все займе "свої місця" і овочі розподіляться так, як треба.
5. Залийте водою так, щоб вона тільки покрила рибу. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і млоїте 5 годин. Періодично трусіть каструлю вправо і вліво, але ні в якому разі не перемішуйте, інакше вся риба розвалиться.
6. Така консерва ідеально поєднується з картопляним пюре або рисом. Крім цього, рибка однаково смачна в гарячому і холодному вигляді.