Рецепт Домашня рибна консерва з оселедця фото

Домашня рибна консерва з оселедця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець , Рибні консерви
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Домашні рибні консерви готуються з різної риби. Самий бюджетний і оптимальний варіант - оселедець. Коли ви спробуєте готову страву, то завжди будете готувати консерву саме з цієї риби.

Опис приготування:

Домашні рибні консерви - це відмінна закуска і основне блюдо, яке смачніше подавати з гарніром. Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати консерву з оселедця. На перший погляд може здатися, що ця риба не зовсім підходить, але це не так. Коли ви вперше спробуєте таке блюдо, то закохаєтесь в нього відразу!

  • Оселедець - 2 штук (свіжоморожена)
  • Цибуля - 2 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Оцет - 1 Ст. Ложок
  • Спеції - За смаком (лавровий лист, гвоздика, перець духмяний, чорний перець)
  • Цукор - 1 чайних ложок
домашня рибна консерва з оселедця - фото крок 1
1. Коли я вперше спробувала консерви з оселедця, я не могла повірити, що вони приготовані з цієї риби. За смаком готову страву нічим не поступається готовим консервам. Єдиний мінус - тривалий час приготування (6 годин). Але готується риба"сама" , якщо так можна сказати. Найголовніше - правильно все підготувати і тушкувати під періодичному догляді. Отже, візьміть 2 оселедця, необхідно розморозити їх, але не повністю (щоб риба краще різати). Ретельно помийте і випатрайте.
домашня рибна консерва з оселедця - фото крок 2
2. Наріжте на шматочки середньої товщини (приблизно 1 сантиметр). Якщо любите ікру або молоки, додайте поверх риби. Нарізану рибу перекладіть в каструлю, в якій будете гасити.
домашня рибна консерва з оселедця - фото крок 3
3. Очистіть цибулю і моркву, підготуйте спеції. Можна брати класичні готові приправи для риби, можна обійтися тим, що є (у кожної господині їсть лавровий лист, перець духмяний, перець чорний і гвоздика). Наріжте цибулю і моркву, надішліть їх до риби.
домашня рибна консерва з оселедця - фото крок 4
4. Тепер дуже важливий момент: ні в якому разі не перемішуйте ложкою, лопаткою або руками! Потрібно висипати овочі, спеції і додати столову ложку оцту (розподіліть його рівномірно по всій рибі). Посипте рівномірно цукром. Додати сіль за смаком, після чого візьміть за край каструлі і акуратно потрясіть її в різні боки. Це дозволить рівномірно розподілитися овочам і спецій, тим самим не"травмуючи" шматочки. Не хвилюйтесь, під час приготування все займе"свої місця" і овочі розподіляться так, як треба.
домашня рибна консерва з оселедця - фото крок 5
5. Залийте водою так, щоб вона тільки покрила рибу. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і млоїте 5 годин. Періодично трусіть каструлю вправо і вліво, але ні в якому разі не перемішуйте, інакше вся риба розвалиться.
домашня рибна консерва з оселедця - фото крок 6
6. Така консерва ідеально поєднується з картопляним пюре або рисом. Крім цього, рибка однаково смачна в гарячому і холодному вигляді.

Схожі рецепти