Рибна лазіння з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати рибну лазанью. Це на той випадок, якщо звична лазіння вам вже набридла. Буде шалено смачно!
Прекрасний варіант лазаньї, який відмінно урізноманітнює ваш звичний раціон. Блюдо виходить шалено смачним, соковитим і ароматним. Завдяки смаку тунця, лазіння розкривається по-новому. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо будинку і ви не пошкодуєте
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Банку в'ялених помідорів - 1/2 штуки
- Томатна паста (банку) - 1/2 штуки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Свіжий рубаний базилік - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1/2 чайних ложки
- Тунець у власному соку - 250-300 грам
- Листи лазаньї - 250 грам
- Моцарелла - 220 грам
- Пармезан тертий - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Молоко - 750 мілілітрів
Цибулю очистіть, наріжте і обсмажте на оливковій олії.
Коли цибуля стане м'яким, додайте до нього томатну пасту, в'ялені томати, рубаний базилік, спеції і ретельно все перемішайте. Гасіть соус на протязі 30 хвилин.
Потім додайте тунець у власному соку і знову все добре перемішайте. Гасіть кілька хвилин. Духовку розігрійте до 180 градусів.
Тепер займемося приготуванням соусу бешамель. Змішайте в сковороді пармезан, борошно, молоко і вершкове масло. Додайте мусатний горіх і перемішайте все до однорідності.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом. На дно викладіть перший лист лазаньї, полийте його соусом бешамель, зверху розподіліть начинку з тунцем. Зверху викладіть другий шар листа лазаньї.
Полийте соусом, зверху викладіть моцарелу і повторіть всі кроки ще 1 раз. Верхній шар викладіть пармезаном і відправте в духовку на 35 хвилин.
Лазанья з рибою готова, смачного!