Рибна лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найсмачніших страв італійської кухні. Є безліч різних його варіацій. Тут я пропоную рецепт неймовірно смачною рибною лазаньї, на приготування якої ви витратите не більше 1 годину.
Для рибної лазаньї особливо важливо вибрати начинку. Я використовувала лосось, але також підійдуть і інші різновиди морської риби. Особливо гарний морський язик.
- Лосось - 1 кілограм
- Листи лазаньї - 500 грам
- Молоко - 1 літр
- Рукола - 100 грам
- Фіолетовий цибулю - 1 штука
- Консервовані помідори - 400 грам
- Гриби - 250 грам (печериці)
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Сир твердий - 75 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Борошно - 40 грам
- Лаврові листи - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Порошок чилі - За смаком
- Шафран - 1 щіпка (трохи)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Рибу вимийте і помістіть в каструлю, додайте нарізану цибулю, 3 lavrovиh листя і шафран. Залийте 1 літром молока. Розігрівати до кипіння, а після варити ще 3 хвилини на середньому вогні.
3. Поки рибний суп вариться, розігрійте на сковороді оливкове масло і обсмажте дрібно нарізані фіолетовий лук і часник (близько 5-8 хвилин на середньому вогні). Після додайте консервовані помідори і тушкуйте все разом 20 хвилин.
4. З супу витягніть рибу, цибуля і лаврові листи. Лук і листя більше не знадобляться, а рибу очистіть від кісток і подрібнити в блендері до стану пюре.
5. У каструлю додайте розтоплене масло і борошно. Розігрівайте протягом 2 хвилин, помішуючи. Після, додайте трохи молочного бульйону від риби і нарізані гриби. Посоліть і поперчіть за смаком. Соус повинен вийде густим.
6. Соус вилийте в форму для запікання першим шаром.
7. Зверху викладіть листи лазаньї. Перемішайте залишився грибний соус з рибою і викладіть наступним шаром.
8. Третім шаром викладіть листи лазаньї і томатний соус.
9. Після повторіть попередні шари.
10. І натріть зверху сир.
11. Запікайте в духовці при 180 З протягом 30-40 хвилин.
12. Рибну лазанью розріжте і подавайте до столу гарячою. Смачного!