Домашня лазіння проста
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто боїться готувати лазанью вдома, вважаючи за краще ласувати цією стравою в італійських кафе або ресторанах. Але ж можна смачно приготувати цю страву
І вдома, в цьому вам допоможе цей простий рецепт.
Любіть італійську кухню і частенько навідуєтесь в ресторан, щоб насолодитися лазаньєю? Давайте не будемо лінуватися і приготуємо це блюдо будинку! Я розповім вам, як його приготувати, і домашня лазіння проста стане частим гостем на вашому столі. Кроків приготування багато, але не лякайтеся: готується лазіння дуже легко!
- Фарш м'ясний - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Помідори - 3 штуки (або томатний соус 2 ст ложки)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
- Молоко - 2 склянки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки (мелений)
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки (мелений)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 0, 5 чайних ложки (сушені)
- Сир твердий - 150 грам
- Листи - 5 штук (для лазаньї)
В першу чергу займемося начинкою. Очистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Фарш у мене свинячий, можна взяти змішаний (яловичина зі свининою).
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо фарш. Смажимо на середньому вогні, періодично помішуючи і подрібнюючи грудочки фаршу виделкою до тих пір, поки фарш не посвітлішає. Додаємо цибулю.
Помідори нарізаємо дрібними кубиками. Можна зняти з них шкірку, опустивши помідори на хвилинку в окріп.
Коли фарш почне підрум'янюватися, додаємо подрібнені помідори або томатний соус, сіль і перець за смаком, також додамо ароматні сушені італійські трави. Якщо у вас немає суміші трав, додайте сушений базилік. Готуємо фарш хвилини 3-4. І не пересушити його, можна додати трохи водички.
Готуємо "бешамель" . Розтопимо вершкове масло і додати борошно. Розмішуємо дуже ретельно, щоб не було грудочок.
Обсмажуємо олійно-борошняну суміш хвилини 2-3, весь час помішуючи.
І тонкою цівкою, не перестаючи заважати соус, вливаємо молоко.
Готуємо соус ще хвилини 2-3, до загустіння. Потім додаємо перець, сіль і мускатний горіх. Перемішуємо і прибираємо з плити.
Сир натираємо на крупній тертці. Всі деталі для "збірки" лазаньї готові. Я використовую листи, які попередньо не потрібно обсмажувати. Готую лазанью в невеликій формі, на розмір листа для лазаньї. Форму застилає пергаментом.
Викладаємо лист для лазаньї.
Рівним шаром (товщиною приблизно 0, 8 см) викладаємо м'ясну начинку, розподіляємо по ній 2-3 ложки соусу "бешамель" .
Посипаємо сиром. І в такий же черговості (лист лазаньї - начинка - бешамель - сир) викладаємо всі інгредієнти.
Останній шар я накриваю листом для лазаньї (в класичному рецепті так не роблять) змащую його бешамелем і посипаю сиром.
Запікаємо лазанью в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин. Сир повинен підрум'янитися.
За кінці пергаменту дуже зручно виймати лазанью з форми, а потім нарізаємо на дошці.
Лазанья виходить дуже смачною і соковитою. А головне - приготовлена власноруч і з любов'ю!