Домашня лазіння з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Справжня вечеря холостяків - домашня лазіння з лаваша. Рекомендую всім простий спосіб як приготувати це ситне, апетитне блюдо - просто пальчики оближеш! Дивіться рецепт і запам'ятовуйте!
Для приготування домашньої лазаньї з лаваша нам знадобиться - фарш яловичий або свинячий. Найкраще - яловичий, він не такий жирний як свинина. Також баночка томатів у власному соку - якщо ви таку не знайдете, можете просто свіжі взяти томати, ошпарити, прибрати шкірку пюрировать їх в блендері. Дивіться далі покроковий рецепт.
- Лаваш - 2 штуки
- Фарш - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Банку помідор у власному соку - 1 штука
- Банку помідор у власному соку - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 20 грам
- Сир - 150 грам
Почнемо з приготування начинки. Цибуля поріжте кубиками і обсмажте в олії.
Додайте потім фарш, перемішайте і обсмажте хвилин 5. Потім додайте часник дрібно порізаний, спеції (сіль, перець, орегано). Гасіть все разом ще пару хвилин.
Помідори у власному соку поріжте на дрібні шматочки, знявши попередньо шкірку. Краще взагалі пюрировать їх в блендері. Додайте до фаршу. Перемішайте і тушкуйте ще хвилин 7-10.
Поки гаситься м'ясо, поріжте лаваш під вашу форму для запікання.
Почніть збирати лазанью: по черзі викладайте лаваша, змащуйте фаршем і томатами.
Робіть так, поки начинка не закінчиться. Останній шар - лаваш.
Тепер лазанью треба залити. Змішайте яйце з майонезом, додайте трохи масла вершкового топленого і тертий сир.
Отриманою сумішшю рівномірно залийте лазанью.
Надішліть лазанью в розігріту до 180 З духовку хвилин на 20-25, поки сир не підрум'яниться.
Готова домашня лазіння з лаваша виходить дуже соковитою і смачною. Подавати її можете зі сметаною. Смачного!