Домашня лазіння (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Щоб побувати в Італії, не обов'язково туди їхати. Ви дізнаєтеся, як приготувати домашню лазанью і на час перенесеться туди всією сім'єю. Це вишукане блюдо послужить прикрасою будь-якого столу.
Якщо у вас немає можливості приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах, ви можете спростити рецепт і купити тісто в магазині. Так як в рецепті використовується вино, будьте уважні при вживанні лазаньї маленькими дітьми.
Дуже зручно, що приготованого тесту вистачить на 2 блюда, так що можна приготувати домашню лазанью і насолоджуватися нею 2 дні поспіль!
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 200 грам (в тісто)
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Фарш - 800 грам
- Сир твердий - 400-500 грам
- Вино сухе біло - 150 мілілітрів
- Помідори - 4 штуки (томатна паста чи кетчуп)
- Цибуля - 1 штука (якщо маленькі цибулини, то 2)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень, спеції, базилік - За смаком
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок (для соусу "бешамель" )
- Вершкове масло - 50-60 грам
1. Для приготування тіста висипте борошно на стіл, зробіть лунку, вбийте в неї 2 яйця. Додайте половину чайної ложки солі. Акуратно за допомогою ложки замішуйте тісто. Далі додайте соняшникову олію (2 ст. Ложки) і замішують тісто 10-15 хвилин, поки воно не стане тугим, але однорідним. Обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник, чим довше - тим краще.
2. На помідорах робимо хрестоподібні надрізи, заливаємо їх окропом на пару хвилин, щоб потім легко знімалася шкірка. Після цього натираємо помідори на тертці, видавлюємо в отриману томатну кашу 2-3 зубчики часнику, додаєте трави, перець, трохи солі.
3. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, підсмажте його на сковороді до золотистого кольору. Після цього можна сміливо додати фарш і починати готувати.
4. Через 10 хвилин після обсмажування м'яса підсолити його, чайної ложки буде достатньо. Тепер уже можна додавати томати, все перемішати, накрити кришкою і тушкувати до зменшення рідини.
5. Починаємо готувати соус "бешамель" . У невеликій каструлі на невеликому вогні розтопіть вершкове масло, а потім додайте 3-4 ложки борошна і швидко замішати все до густої однорідної маси.
6. Попередньо підігрійте молоко, але не кип'ятіть його. Поступово вливайте ополоником молоко і розводите їм масло з борошном, розмішуючи віночком, щоб не утворилися грудочки.
7. Хвилин через 20 після того як м'ясо початок готується, додаємо в нього 150 мл вина, перемішуємо і залишаємо гаситися на 30-50 хвилин, поки не випарується волога. Можна досолити за смаком.
8. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на 3 частини, готуємо з нього листи для лазаньї. Краще це зробити за допомогою спеціальної насадки, але можна розкачати і качалкою. Коли розкатали в один пласт, складаємо навпіл і знову розгортає, не забуваючи періодично присипати тісто борошном, щоб воно не злиплося. Ми їздимо, поки товщина листів не складе 1, 5 мм. Розкатані листи нарізаємо за розміром форми для випічки.
9. Далі заготовки потрібно відварити. У киплячу воду додаємо трохи солі і соняшникової олії, варимо лист тіста не більше хвилини, виймаємо і занурюємо в ємність з холодною водою. Викладаємо листя в друшляк, щоб стекла вода.