Рецепт Смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) фото

Смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, М'ясо, Свинина, Яловичина, Яйця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Поділюся з вами найкращим рецептом тіста, інакше як приготувати смачну домашню лазанью без домашньої заготовки основи? Перлина італійської кухні за цим рецептом тепер стане улюблена і у вашій родині.

Цей рецепт може здатися вам трудомістким, але результат настільки порадує вас, що справа того варта.

Тісто для лазаньї повинне вийти еластичним. При варінні воно може збільшитися, так що враховуйте цей момент при нарізці листів.

Чи не намагайтеся класти дуже товсті шари соусів, інакше лазіння буде "плавати" в формі для випічки і вийде занадто вологою.

За цим рецептом виходить дуже велика порція, так що кличте побільше гостей!


  • Яловичина - 1 кілограм
  • Свинина - 1 кілограм
  • Цибуля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Селера - 150 грам
  • Вино біле - 100 мілілітрів (напівсухе)
  • Томати - 500 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно - 80 грам (в бешамель)
  • Борошно - 300 грам (в тісто)
  • Молоко - 1 літр
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця - 4 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Заголовок для палітурки - 100 грам
  • Пармезан - 200 грам
  • Моцарелла - 350 грам
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 1
1. Почнемо готувати болоньєзе. Спочатку потрібно дрібно нарізати овочі: морква, цибуля і селера. Можна це зробити в блендері. На розігріту сковороду наливаємо трохи олії і висипаємо овочі, постійно їх помішуючи протягом 2 хвилин.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 2
2. Фарш можна використовувати з магазину. Але краще зробити його самостійно. Свинину і яловичину в пропорціях 1:1 пропускаємо через м'ясорубку.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 3
3. У подтушенние овочі додайте 100 мл вина і 100 мл бульйону (в крайньому випадку замініть водою).
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 4
4. Як тільки починає закипати рідина в сковороді, відправляємо в неї фарш і перемішуємо. Через пару хвилин додайте томати (томатну пасту або натерті свіжі помідори без шкірки). Приправляти на цьому етапі ще рано, можна додати хіба що дрібку солі. Гасити потрібно близько 1, 5 години на повільному вогні під кришкою, поки не википить майже вся рідина. Для половини готовності до солі, додайте перцю.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 5
5. Для приготування соусу "бешамель" слідуємо чітким інструкціям. Молоко підігрійте в каструлі, але немає аргументів кипіння. У другій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно і дуже швидко перемішайте віночком, щоб мука заварилася в маслі. Вогонь вимкніть, щоб не пригоріло.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 6
6. Поступово частинами вливайте ополоником молоко, розводите їм масло з борошном, розмішуючи віночком, щоб не утворилися грудочки. Коли молока залишиться трохи, додайте в нього 2 щіпки мускатного горіха і половину чайної ложки солі. Далі поставте соус на маленький вогонь, помішуйте 3-4 хвилини до загустіння. Наша мета - отримати соус з густою однорідною структурою.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 7
7. Тепер готуємо тісто. Яйця треба перемішати в чаші блендера (нЕ збивати віночком, щоб не було піни). Потім додайте кукурудзяну і пшеничну муку і замішувати тісто до однорідності. Надайте тесту форму кулі, воно довго бути тугим, загорніть його в плівку і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 8
8. Пармезан натріть на дрібній тертці, а моцарелу - на крупній. Вибирайте моцарелу не для салатів, а для піци або лазаньї, вона трохи інша.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 9
9. Дістаньте тісто з холодильника, поділіть його на 3 частини, кожну з них потрібно гарненько вимісити руками. Далі треба розкачати тісто приблизно в формі прямокутника і розрізати його навпіл.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 10
10. Кожну з половинок потрібно розгортати максимально тонко, поки тісто не стане напівпрозорим. Наступним кроком потрібно визначитися з розміром листів, що безпосередньо залежить від форми для випічки. Краще знову розрізати тісто на частини і трохи його розкачати. При необхідності періодично присипайте борошном.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 11
11. Розкатані листи необхідно відварити. У киплячу воду додайте сіль і соняшникову олію. Кожен лист тесту кип'ятіть не більше хвилини, потім вийміть шумівкою і занурте на пару хвилин в ємність з холодною водою. Викладаємо листя в друшляк, щоб стекла вода.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 12
12. Крайній етап - складання лазаньї. У форму для випічки викладаємо все шарами. На дно - трохи соусу "бешамель", потім макарони. Далі - м'ясо, багато його накладати не потрібно. Злегка присипте натертим пармезаном і знову накрийте макаронними листами. Потім трохи соусу "бешамель", sverhu mocarellu. Знову макаронні листи, болоньєзе ... І так чергуйте до самого верху. Верхній шар - це макарони і "бешамель", покритий сирами.
смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту) - фото крок 13
13. Запікати лазанью потрібно 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після приготування нехай постоїть 10-15 хвилин, поки макарони не вбереться в себе вологу від соусів. Виходить божественно!

Схожі рецепти