Чіпси з тортильи (плюс рецепт тортильи)
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування таких чіпсів завжди використовував готову тортилью, а в цей раз вирішив зробити все з самого початку. Розповім докладно про рецепт, як приготувати чіпси з тортильи.
Насправді тут немає нічого складного. Усе, що вам буде потрібно, це спеціальна кукурудзяна мука, яку можна купити в супермаркеті, а також терпіння, щоб дуже тонко розкачати корж. При випіканні можете надати чіпсів будь-який смак за допомогою спецій або сиру. Подавайте чіпси до пива або з соусом на вибір.
- Заголовок для палітурки - 2 склянки
- Гаряча вода - 1, 5-2 склянки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
1. У миску висипте кукурудзяну муку, влийте 1, 5-2 склянки води.
2. Перемішайте, додайте соду і ще раз перемішайте, залиште на 5 хвилин.
3. Замісити тісто і розділіть його на маленькі кульки розміром з м'яч для тенісу.
4. Розкачайте кожну кульку між 2 листами пергаменту в дуже тонкий корж.
5. У сухий чавунній сковороді обсмажте кожен коржик з двох сторін до готовності, потім перекладіть.
6. Посипте кожну корж сіллю і спеціями за смаком, розділіть на частини і викладіть на деко, полийте олією і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте до хрусткої скоринки. Смачного!