Лінива лазіння з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт традиційного італійського блюда найпростішим способом. Незважаючи на те, що готується така лазіння простіше, вона виходить ще і смачніше.
Тісто для лазаньї не завжди виходить досить тонким, саме тому дуже зручно використовувати в цих цілях лаваш. При запіканні він виходить дуже смачним і не перебиває смак інших інгредієнтів.
- Лаваш - 3 штуки
- Моцарелла - 300 грам
- Пармезан - 150 грам
- Фарш м'ясний - 500 грам (будь-який)
- Протерті помідори - 500 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
- Чилі - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Обсмажте фарш на сковороді до появи золотистої скоринки. Додайте солі і перцю за смаком.
3. Моцареллу натріть на крупній тертці, а пармезан на дрібній.
4. На сковороді обсмажте дрібно нарізаний часник.
5. Туди ж вилийте протерті помідори, приправте сіллю, перцем і дрібкою чилі. Розігрівайте до загустіння протягом 15 хвилин. Не забувайте помішувати.
6. З лаваша наріжте 4 листа необхідного розміру.
7. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладіть перший лист лаваша і змастіть його томатним соусом. Зверху викладіть половину фаршу і посипте пармезаном.
8. Наступним шаром викладаємо ще один лист лаваша, змащуємо його соусом і посипаємо моцарелою.
9. Наступні два шари будуть такі ж як попередні. Третій - як перший, четвертий - як другий.
10. Лазанью запікаємо протягом 30 хвилин в розігрітій до 200 С духовці. Подавати гарячою. Смачного!