Рецепт Лінива пахлава з лаваша фото

Лінива пахлава з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Горіхи , Грецькі горіхи , Лаваш
Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пехлеві
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Смачну східну солодкість легко можна приготувати у себе на кухні. Але на відміну від традиційної пахлави, лінива готується набагато простіше. Порадуйте своїх домочадців чудовим ласощами!

Опис приготування:

Пахлава - дуже смачна східні солодощі. Процес приготування традиційної пахлави займає багато часу. Але коли дуже хочеться смачного, ми готові на експерименти, які полегшують нашу підготовку. Ось і сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати ледачу пахлаву з лаваша. І готувати таку пахлаву зовсім нескладно, складніше дочекатися, коли вона просочиться сиропом.

  • Лаваш - 6 штук
  • Горіхи волоські - 2-3 склянок
  • Цукор - 3 склянки(1 ст. Для сиропу)
  • Кориця мелена - 2-3 чайних ложок
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Лимон - 1/2 штуки
лінива пахлава з лаваша - фото крок 1
1. Горіхи волоські подрібніть.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 2
2. До горіхів додайте цукор і корицю. Цукора потрібно стільки ж, скільки ви берете горіхів.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 3
3. Розтопити вершкове масло. Лаваш розрізати на листи за розміром форми, в якій будете готувати пахлаву.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 4
4. Форму змащуємо розтопленим вершковим маслом. Потім викладаємо лист лаваша, змащуємо його вершковим маслом і викладаємо ще два листа лаваша.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 5
5. Потім посипаємо верхній лаваш, змащений маслом, горіховою начинкою. Начинку накриваємо лавашем і знову змащуємо його вершковим маслом і посипаємо горіховою масою. Так робимо ще 5 раз.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 6
6. Останні три лаваша повинні бути без начинки, два з них необхідно змастити маслом.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 7
7. Останній лаваш змащуємо жовтком.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 8
8. Гострим ножем розрізаємо пахлаву на ромби, місця розрізів заливаємо залишками вершкового масла. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 9
9. Тим часом приготуємо сироп. У каструлі змішуємо 1 ст. Пісочний я 1, 5 ст. Води.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 10
10. Ставимо на великий вогонь і варимо до загустіння (хвилин 15). Потім додаємо сік половини лимона і варимо на середньому вогні хвилин 5.
лінива пахлава з лаваша - фото крок 11
11. Дістаємо з духовки пахлаву, відразу ж поливаємо сиропом. Потім залишаємо в формі на кілька годин, щоб пахлава просочилася сиропом.

Схожі рецепти