Лінива пахлава з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Смачну східну солодкість легко можна приготувати у себе на кухні. Але на відміну від традиційної пахлави, лінива готується набагато простіше. Порадуйте своїх домочадців чудовим ласощами!
Пахлава - дуже смачна східні солодощі. Процес приготування традиційної пахлави займає багато часу. Але коли дуже хочеться смачного, ми готові на експерименти, які полегшують нашу підготовку. Ось і сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати ледачу пахлаву з лаваша. І готувати таку пахлаву зовсім нескладно, складніше дочекатися, коли вона просочиться сиропом.
- Лаваш - 6 штук
- Горіхи волоські - 2-3 склянок
- Цукор - 3 склянки(1 ст. Для сиропу)
- Кориця мелена - 2-3 чайних ложок
- Вершкове масло - 200 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Лимон - 1/2 штуки
1. Горіхи волоські подрібніть.
2. До горіхів додайте цукор і корицю. Цукора потрібно стільки ж, скільки ви берете горіхів.
3. Розтопити вершкове масло. Лаваш розрізати на листи за розміром форми, в якій будете готувати пахлаву.
4. Форму змащуємо розтопленим вершковим маслом. Потім викладаємо лист лаваша, змащуємо його вершковим маслом і викладаємо ще два листа лаваша.
5. Потім посипаємо верхній лаваш, змащений маслом, горіховою начинкою. Начинку накриваємо лавашем і знову змащуємо його вершковим маслом і посипаємо горіховою масою. Так робимо ще 5 раз.
6. Останні три лаваша повинні бути без начинки, два з них необхідно змастити маслом.
7. Останній лаваш змащуємо жовтком.
8. Гострим ножем розрізаємо пахлаву на ромби, місця розрізів заливаємо залишками вершкового масла. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
9. Тим часом приготуємо сироп. У каструлі змішуємо 1 ст. Пісочний я 1, 5 ст. Води.
10. Ставимо на великий вогонь і варимо до загустіння (хвилин 15). Потім додаємо сік половини лимона і варимо на середньому вогні хвилин 5.
11. Дістаємо з духовки пахлаву, відразу ж поливаємо сиропом. Потім залишаємо в формі на кілька годин, щоб пахлава просочилася сиропом.