Лінива лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Класична лазіння готується їх спеціальних пластин тесту. Їх можна купити в магазині, можна приготувати самому. Але іноді хочеться чогось незвичайного, але часу катастрофічно не вистачає.
Лінива лазіння по смаку не поступається класичної, а готується набагато швидше.
- М'ясний фарш - 500 грам
- Макарони - 200 грам
- Помідори - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 50 грам
- Молоко - 0, 5 L
- Сир - 100 грам
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Помідори і цибулю промити. Цибулю дрібно нарізати. З помідорів видалити шкірку і по можливості дрібно подрібнити. Розігріти масло і обсмажити цибулю. Фарш краще за все взяти змішаний, яловичину зі свининою. Додати фарш і посмажити протягом 12 хвилин.
2. Додаємо у фарш помідори й тушкуємо до готовності.
3. Тепер готуємо соус Бешамель. У посуді розтопити вершкове масло і всипати туди муку. Не перестаючи помішувати, обсмажити борошно. Влити молоко. Ось тут треба добре перемішати соус, щоб грудочок ніяких не було. Варимо соус до тих пір, поки він не загусне.
4. Зварити макарони в воді. Воду треба буде підсолити. Злити воду. Форма для запікання потрібна глибока. Змастити форму маслом і викласти в неї макарони. Половину соусу вилити в макарони. На макарони викласти весь м'ясний фарш. Вилити соус, що залишився і поставити в духовку. Випікати хвилин 25 при температурі 180 градусів. Лазанью обсипати тертим сиром і на 5 хвилин поставити в духовку. Остудіть лазанью і тоді вона не розвалиться при подачі на стіл. Смачного!