Лінива лазіння з лавашем
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати лазанью, але не хочете возитися з макаронами? Тоді вам стане в нагоді рецепт ледачою лазаньї з лавашем. Смачне і дуже ситне блюдо!
Я за основу беру вірменський лаваш. Враховуйте і той факт, що таку лазанью ви можете приготувати як з м'ясною начинкою, так і з овочевою. Головне тут соковитість соусу і начинки, а також велика кількість сиру.
- Вірменський лаваш - 1 штука
- М'ясний фарш - 1 кілограм
- Помідори - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Сир - 350 грам
- Пармезан - 50 грам
1. Очистіть цибулю і зубчики часнику, наріжте дрібними кубиками.
2. Очистіть моркву і натріть на крупній тертці.
3. Очистіть помідори від шкірки, крупно наріжте і перекладіть в чашу блендера, подрібніть до стану пюре.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, обсмажити цибулю і часник, додайте моркву через пару хвилин.
5. Викладіть в сковороду м'ясний фарш, сіль і poperčite, перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 25-30 хвилин.
6. Додайте в сковороду томатну м'якоть і тушкуйте ще 5-7 хвилин.
7. На окремій сковороді розігрійте вершкове масло.
8. Коли масло повністю розтануло, потроху додайте борошно.
9. Гарненько розімніть вміст сковороди ложкою, борошно вбере все масло. Влийте тонкою цівкою молоко.
10. Перемішайте суміш і доведіть до кипіння, перетворити sous в густий, не забудьте посолити.
11. Лист лаваша розділіть на 3 частини (або візьміть 3 штуки), покладіть одну вниз форми для запікання.
12. Розподіліть на лаваші половину м'ясної начинки.
13. Зверху розподіліть третину приготованого соусу.
14. Посипте тертим сиром.
15. Викладіть лист лаваша, потім залишилася начинку, соус, сир, знову лаваш, соус. Надішліть лазанью в розігрітий до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
16. Дістаньте лазанью і прикрасьте тертим на дрібній тертці сиром «Пармезан», запікайте ще 10 хвилин.
17. Готову лазанью трохи остудіть, а потім нарізайте гострим ножем, щоб зберегти форму. Смачного!