Рулет з лавашем
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте відмінну і недорогу закуску, як приготувати рулет з лаваша. Він виходить ситним, смачним, і доступним за ціною. Можна зробити вегетаріанський варіант або з м'ясом, або ковбасою.
Найприємніше в цій страві, що в якості начинки можна використовувати будь-які продукти і їх поєднання. Лаваш перед подачею можна трохи підсмажити, тоді отримаєте рум'яної і хрусткої скоринки. Робиться все дуже просто і швидко, головне витримати час, щоб лаваш гарненько просочився і тоді його сміливо можна подавати до столу. У цьому рецепті крабове м'ясо можна замінити крабовими паличками, більш економним варіантом, а замість плавленого сиру сміливо використовувати твердий.
- Лаваш тонкий - 1 штука
- Крабове м'ясо - 200 грам
- Плавлений сир - 100 грам
- Болгарський перець - 100 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
1. Заморожене крабове м'ясо размораживаем, але не до кінця, а потім натираємо на крупній тертці. Перекладаємо його в велику миску. Плавлений сир відправляємо на 15-20 хвилин в морозильну камеру, після цього подрібнюємо на крупній тертці, додаємо до крабових м'яса. Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою преса, кладемо в миску.
2. Болгарський перець миємо, зрізаємо плодоніжки, розрізаємо і вичищаємо від насіння, нарізаємо дрібними шматочками, кладемо в миску до решти інгредієнтів, додаємо майонез і перемішуємо до отримання однорідної маси.
3. Начинку викладаємо і розподіляємо по всій поверхні лаваша, з кожного боку залишаємо за 2 см, щоб при згортанні начинка не випадали, потім акуратно закручуємо.
4. Рулет з лаваша загортаємо в пакет або харчову плівку і відправляємо на 1, 5-2 години в холодильник. Готовий лаваш розрізаємо тонким ножем на невеликі шматочки і подаємо до столу.