Американська лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Ця лазіння готується без соусу "бешамель", зате з дуже смачною рикоттой. Виходить дуже смачно і корисно, адже Рикоттамістить дуже багато кальцію. Крім того, тут багато твердого сиру і овочів.
Приготуємо американську лазанью в домашніх умовах. Для лазаньї потрібно приготувати кілька важливих компонентів: томатний соус, сирну масу з рікотти і яєць і багато тертого сиру. Всі інгредієнти складаються шарами в форму для запікання. Готова лазня виходить дуже насиченою, соковитою і смачною! Гарного вам дня!
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Помідор - 800 грам (у власному соку)
- Зубчики часнику - 2 штуки
- Цибуля білий - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Селера - 2 штуки
- Вино червоне - 100 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- rikotta - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Солі - 1 Чайна ложка
- Сир "моцарелла" - 100 грам
- Сир "пармезан" - 100 грам
- Лазіння - 6 штук (аркушів)
- Петрушка - 1 За смаком
Подрібнюємо цибулю, морква і стебла селери. Часник тиснемо і викладаємо на розігріту сковорідку з олією. Обсмажуємо все овочі 3-4 хвилини. Додаємо сухі італійські трави і фарш, перемішуємо. Вливаємо вино, кладемо томати у власному соку і розминаємо їх виделкою. Готуємо на повільному вогні, помішуючи 10-15 хвилин, потім знімаємо з вогню і даємо соусу настоятися кілька годин. Якщо час вас підтискає, то соус використовуйте відразу. Сіль і перець за смаком.
Рікотту змішуємо з яйцем і рубаною зеленню петрушки.
Першим шаром у форму заливаємо томатний соус з фаршем, зверху кладемо листи лазаньї.
На неї кладемо Рікотта.
На неї кладемо Рікотта.
На рикотту кладемо шар томатного соусу і посипаємо тертим сиром. Останнім шаром кладемо листи лазаньї і томатний соус з фаршем.
Ставимо форму в духовку, запікаємо 25 хвилин, температура 175 градусів. Потім посипаємо блюдо тертим сиром і запікаємо ще 15 хвилин.
Смачного!