Пасха американська
(покроковий рецепт з фото)
В Америці свято Пасхи також широко відзначається, як і у нас. Хоча традиційний для нас паску вони не готують. Але ми все одно спробуємо їх пригостити чудовим паскою з шоколадною глазур'ю.
Ще один варіант приготування смачного і повітряного паски на Великдень. Змішайте дріжджі, цукор і борошно з теплим молоком і дайте опарі піднятися. Додайте в опару розтерті з цукром жовтки, м'який маргарин і борошно. Замісити тісто, введіть в нього збиті білки і залиште на півтори години добре піднятися. Потім додайте сухофрукти. Форми змастіть маргарином, покладіть на дно кружечки промасленого пергаменту і наповніть на третину тестом. Залиште на 20-30 хвилин, потім випікаючи в духовці протягом 35 хвилин при 180 градусах. Готові паски остудіть, прикрасьте. Зі святом!
- Маргарин - 300 грам
- Цукор - 350 грам
- Дріжджі - 50 грам
- Ізюм - 150 грам
- Ванільний цукор - 30 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 1, 5 склянки
- Яйце - 6 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколадна глазур - За смаком
Дріжджі з дрібкою цукру розчиніть в теплому молоці. Коли з'явиться пінка, додайте половину борошна, перемішайте і залиште на деякий час в теплому місці.
Маргарин розм'якшити.
Жовтки розітріть з цукром і ваніллю і відправте їх з маргарином і решті борошном в опару. Замісити тісто, введіть в нього збиті білки і залиште на півтори години добре піднятися. Потім додайте сухофрукти.
Форми змастіть маргарином, покладіть на дно кружечки промасленого пергаменту і наповніть на третину тестом. Залиште на 20-30 хвилин, потім випікаючи в духовці протягом 35 хвилин при 180 градусах. Готові паски остудіть, і прикрасьте шоколадною глазур'ю.