Рецепт Djïz БІЗ фото

Djïz БІЗ
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Субпродукти, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

Яскраве і смачна страва азербайджанської кухні з баранячого ліверу. «Джиз-биз» - такий звук видають шматочки свіжих субпродуктів, потрапляючи в казан з розпеченим жиром. Аромат, соковитість, смак - пальчики оближеш!

Найсмачніший Джиз-биз, звичайно, готують з молодого баранчика. На жаль, жителі великих і маленьких міст дуже рідко можуть собі дозволити найсвіжіші субпродукти. Найчастіше ми змушені купувати вже заморожені. Тому будемо готувати джиз-биз з поправкою на міську дійсність.

  • Баранячі нирки - 2 штуки
  • Баранячі серце - 1 штука
  • Бараняча легке - 1 штука
  • Бараняча печінка - 1/2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Картопля - 700 грам
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Часник - 1 штука (ціла головка)
  • Чорний перець - За смаком
Djïz БІЗ - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Djïz БІЗ - фото крок 2
Легкі промийте та відваріть до м'якості. Добре промийте весь лівер, повністю висохнути і наріжте великими шматочками.
Djïz БІЗ - фото крок 3
Лук наріжте пір'ям.
Djïz БІЗ - фото крок 4
Розжарити масло в казані. Якщо є, додайте курдючний жир і витопите шкварки. Потім шкварки вийміть шумівкою. В масло покладіть шматочки нирок і серця. Смажте, помішуючи, до легкої скоринки. Додайте легкі, дайте їм трохи підрум'янитися.
Djïz БІЗ - фото крок 5
Викладіть цибулю, дайте йому трохи підрум'янитися. Додайте картопля не товстими часточками. Смажте, помішуючи, до легкої скоринки на картоплі.
Djïz БІЗ - фото крок 6
Розведіть продукти і на дно казана покладіть розрізану поперек головку часнику. Дайте їй підсмажитися. Додайте гілочки свіжого розмарину. Смажте ще пару хвилин.
Djïz БІЗ - фото крок 7
Викладіть печінку і смажте, поки вона не схопитися. Потім щедро посоліть і поперчіть. Смажте ще трохи, постійно помішуючи, щоб печінка залишилася всередині рожевої.
Djïz БІЗ - фото крок 8
Подавайте "джиз-биз" гарячим, зі свіжою зеленню, свіжими коржами, помідорами і гострим перцем. Червоне вино чудово доповнить блюдо.

Схожі рецепти