Djïz БІЗ
(покроковий рецепт з фото)
Яскраве і смачна страва азербайджанської кухні з баранячого ліверу. «Джиз-биз» - такий звук видають шматочки свіжих субпродуктів, потрапляючи в казан з розпеченим жиром. Аромат, соковитість, смак - пальчики оближеш!
Найсмачніший Джиз-биз, звичайно, готують з молодого баранчика. На жаль, жителі великих і маленьких міст дуже рідко можуть собі дозволити найсвіжіші субпродукти. Найчастіше ми змушені купувати вже заморожені. Тому будемо готувати джиз-биз з поправкою на міську дійсність.
- Баранячі нирки - 2 штуки
- Баранячі серце - 1 штука
- Бараняча легке - 1 штука
- Бараняча печінка - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Картопля - 700 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 1 штука (ціла головка)
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Легкі промийте та відваріть до м'якості. Добре промийте весь лівер, повністю висохнути і наріжте великими шматочками.
Лук наріжте пір'ям.
Розжарити масло в казані. Якщо є, додайте курдючний жир і витопите шкварки. Потім шкварки вийміть шумівкою. В масло покладіть шматочки нирок і серця. Смажте, помішуючи, до легкої скоринки. Додайте легкі, дайте їм трохи підрум'янитися.
Викладіть цибулю, дайте йому трохи підрум'янитися. Додайте картопля не товстими часточками. Смажте, помішуючи, до легкої скоринки на картоплі.
Розведіть продукти і на дно казана покладіть розрізану поперек головку часнику. Дайте їй підсмажитися. Додайте гілочки свіжого розмарину. Смажте ще пару хвилин.
Викладіть печінку і смажте, поки вона не схопитися. Потім щедро посоліть і поперчіть. Смажте ще трохи, постійно помішуючи, щоб печінка залишилася всередині рожевої.
Подавайте "джиз-биз" гарячим, зі свіжою зеленню, свіжими коржами, помідорами і гострим перцем. Червоне вино чудово доповнить блюдо.