Десерт з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний рулет з гарбуза з смачним вершковим кремом порадує всіх любителів солодкого домашньої випічки. Рекомендую рецепт десерту з гарбуза всім на замітку!
Для приготування десерту з гарбуза обов'язково вибирайте стиглий і солодкий овоч, так і тісто буде смачніше, і колір вийде більш насичений у рулету. За бажанням можете ще додати горішки (я додавала трохи подрібнених волоських горіхів). Готовий рулет подавайте з цукровою пудрою.
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Пюре гарбузове - 0, 75 склянки
- Горіхи - За смаком
- Вершки - 600 грам
- Цукор - 50 грам (для крему)
- Сир - 250 грам
- Ванільний цукор - 2 Ст. Ложки
Наріжте гарбуз тонкими скибочками, помістіть в разогртую до 160 градусів духовку або в аерогриль на 30 хвилин.
Готовий гарбуз остудіть і пюріруйте. Найкраще це робити або в ступі, або в м'ясорубці.
Потім борошно просійте з розпушувачем і содою.
Потім борошно просійте з розпушувачем і содою.
3 великих яйця з'єднайте з цукром. Збивайте в комбайні або міксером 3-4 хвилини до утворення густої, пишної маси.
У процесі збивання додаємо потроху мелені корицю, гвоздику, ванільний цукор.
Всипте борошно з розпушувачем, змішуйте близько хвилини на повільній швидкості.
В самому кінці додайте пюре з гарбуза і виделкою ретельно втрутився в загальну масу. Втручайтеся обережно, щоб вся маса не осіла.
У процесі збивання додаємо потроху мелені корицю, гвоздику, ванільний цукор.
Всипте борошно з розпушувачем, змішуйте близько хвилини на повільній швидкості.
В самому кінці додайте пюре з гарбуза і виделкою ретельно втрутився в загальну масу. Втручайтеся обережно, щоб вся маса не осіла.
Деко застеліть папером для випічки (або укладіть на нього силіконову підкладку). Викладіть густу рулетное масу на підкладку, розрівняйте по всій поверхні. Поставте в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
Головне - Чи не передержіте рулет, інакше він стане ламким і буде погано згортатися.
Підготовлене дуже чистий кухонний рушник посипте цукром, знадобиться 2-3 великі щіпки. Цукор потрібен для того, щоб легше було згорнути тісто і щоб воно б не прилипало до рушника. Дістаньте деко з рулетом з духовки, зніміть підкладку з листа, тут же переверніть і покладіть на рушник, відокремте акуратно підкладку від тесту: вона знімається дуже легко, поки тісто гаряче.
Посипте рулет цукром, і за допомогою рушники згорніть і покладіть його на решітку. В такому згорнутому вигляді він і буде остигати. Якщо залишити остигати тісто розгорнутим, то холодним його вже не згорнути: воно розкришиться.
Поки тісто остигає, готовий крем. Окремо збийте вершки з ваніллю, цукром і з додаванням кількох крапель мигдальної есенції.
Окремо збийте м'який сир (вже без цукру). Взбейте просто для того, щоб сир став більш пишним і легше з'єднувався з вершками.
Акуратно змішайте вершки і сир. Крем готовий.
Окремо збийте м'який сир (вже без цукру). Взбейте просто для того, щоб сир став більш пишним і легше з'єднувався з вершками.
Акуратно змішайте вершки і сир. Крем готовий.
Розгорніть остиглий рулет, змастіть його кремом.
Знову поверніть рулет, покладіть його в холодильник мінімум на півгодини.
Ось десерт з гарбуза і готовий. Приємного чаювання!