Рецепт Десерт з гарбуза фото

Десерт з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Овочі, Гарбуз
Низькокалорійні
На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Десерти

Ніжний рулет з гарбуза з смачним вершковим кремом порадує всіх любителів солодкого домашньої випічки. Рекомендую рецепт десерту з гарбуза всім на замітку!

Для приготування десерту з гарбуза обов'язково вибирайте стиглий і солодкий овоч, так і тісто буде смачніше, і колір вийде більш насичений у рулету. За бажанням можете ще додати горішки (я додавала трохи подрібнених волоських горіхів). Готовий рулет подавайте з цукровою пудрою.

  • Борошно - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Мелена гвоздика - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Пюре гарбузове - 0, 75 склянки
  • Горіхи - За смаком
  • Вершки - 600 грам
  • Цукор - 50 грам (для крему)
  • Сир - 250 грам
  • Ванільний цукор - 2 Ст. Ложки
десерт з гарбуза - фото крок 1
Наріжте гарбуз тонкими скибочками, помістіть в разогртую до 160 градусів духовку або в аерогриль на 30 хвилин.
десерт з гарбуза - фото крок 2
Готовий гарбуз остудіть і пюріруйте. Найкраще це робити або в ступі, або в м'ясорубці.
Потім борошно просійте з розпушувачем і содою.
десерт з гарбуза - фото крок 3
3 великих яйця з'єднайте з цукром. Збивайте в комбайні або міксером 3-4 хвилини до утворення густої, пишної маси.
У процесі збивання додаємо потроху мелені корицю, гвоздику, ванільний цукор.
Всипте борошно з розпушувачем, змішуйте близько хвилини на повільній швидкості.
В самому кінці додайте пюре з гарбуза і виделкою ретельно втрутився в загальну масу. Втручайтеся обережно, щоб вся маса не осіла.
десерт з гарбуза - фото крок 4
Деко застеліть папером для випічки (або укладіть на нього силіконову підкладку). Викладіть густу рулетное масу на підкладку, розрівняйте по всій поверхні. Поставте в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
десерт з гарбуза - фото крок 5
Головне - Чи не передержіте рулет, інакше він стане ламким і буде погано згортатися.
десерт з гарбуза - фото крок 6
Підготовлене дуже чистий кухонний рушник посипте цукром, знадобиться 2-3 великі щіпки. Цукор потрібен для того, щоб легше було згорнути тісто і щоб воно б не прилипало до рушника. Дістаньте деко з рулетом з духовки, зніміть підкладку з листа, тут же переверніть і покладіть на рушник, відокремте акуратно підкладку від тесту: вона знімається дуже легко, поки тісто гаряче.
десерт з гарбуза - фото крок 7
Посипте рулет цукром, і за допомогою рушники згорніть і покладіть його на решітку. В такому згорнутому вигляді він і буде остигати. Якщо залишити остигати тісто розгорнутим, то холодним його вже не згорнути: воно розкришиться.
десерт з гарбуза - фото крок 8
Поки тісто остигає, готовий крем. Окремо збийте вершки з ваніллю, цукром і з додаванням кількох крапель мигдальної есенції.
Окремо збийте м'який сир (вже без цукру). Взбейте просто для того, щоб сир став більш пишним і легше з'єднувався з вершками.
Акуратно змішайте вершки і сир. Крем готовий.
десерт з гарбуза - фото крок 9
Розгорніть остиглий рулет, змастіть його кремом.
десерт з гарбуза - фото крок 10
Знову поверніть рулет, покладіть його в холодильник мінімум на півгодини.
десерт з гарбуза - фото крок 11
Ось десерт з гарбуза і готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти