Рецепт Аджика з гарбуза фото

Аджика з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Гарбуз
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Аджика - гостра грузинська паста, яка більшості добре відома. Сьогодні я пропоную відійти від класичної рецептури і приготувати аджику на основі гарбуза.

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати аджику з гарбуза я розповім нижче. Гарбуз можна використовувати будь-яку, але краще вибирати сорти насиченого оранжевого кольору. Гострий перець підійде як стручковий, так і мелений. Аджика виходить ніжною по консистенції, красивого кольору і дуже смачною! Підходить до будь-якого гарніру. Беріть на замітку рецепт смачної заготовки на зиму!

  • Гарбуз - 2 кілограма
  • Часник - 100 грам
  • Томатна паста - 200 грам
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Лавровий лист - 5-6 штук
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Мелений чорний перець - 1 чайних ложок
  • Червоний пекучий перець - 1 штука
  • Оцет 9% - 125 мілілітрів
аджика з гарбуза - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
аджика з гарбуза - фото крок 2
Гарбуз помийте, очистіть від шкірки, потім наріжте кубиками.
аджика з гарбуза - фото крок 3
Подрібніть гарбуз в пюре, перелийте в каструлю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь на мінімальний і варіть гарбузове пюре 10 хвилин із закритою кришкою.
аджика з гарбуза - фото крок 4
Додайте в каструлю томатне пюре, обидва види перців, рослинна олія, лавровий лист, цукор і сіль. Часник пропустіть через прес. Перемішайте, продовжуйте варити ще 30 хвилин.
аджика з гарбуза - фото крок 5
Потім влийте оцет, поварите аджику ще 5-7 хвилин і зніміть з плити.
аджика з гарбуза - фото крок 6
Розкладіть аджику по стерилізованих банках, закрийте кришкою. Переверните банки, укутайте в кухонний рушник і залиште так до повного охолодження.
аджика з гарбуза - фото крок 7
Аджика з гарбуза готова, смачного!

Схожі рецепти