Аджика з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Аджика - гостра грузинська паста, яка більшості добре відома. Сьогодні я пропоную відійти від класичної рецептури і приготувати аджику на основі гарбуза.
Докладніше, як приготувати аджику з гарбуза я розповім нижче. Гарбуз можна використовувати будь-яку, але краще вибирати сорти насиченого оранжевого кольору. Гострий перець підійде як стручковий, так і мелений. Аджика виходить ніжною по консистенції, красивого кольору і дуже смачною! Підходить до будь-якого гарніру. Беріть на замітку рецепт смачної заготовки на зиму!
- Гарбуз - 2 кілограма
- Часник - 100 грам
- Томатна паста - 200 грам
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - 1 чайних ложок
- Червоний пекучий перець - 1 штука
- Оцет 9% - 125 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Гарбуз помийте, очистіть від шкірки, потім наріжте кубиками.
Подрібніть гарбуз в пюре, перелийте в каструлю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь на мінімальний і варіть гарбузове пюре 10 хвилин із закритою кришкою.
Додайте в каструлю томатне пюре, обидва види перців, рослинна олія, лавровий лист, цукор і сіль. Часник пропустіть через прес. Перемішайте, продовжуйте варити ще 30 хвилин.
Потім влийте оцет, поварите аджику ще 5-7 хвилин і зніміть з плити.
Розкладіть аджику по стерилізованих банках, закрийте кришкою. Переверните банки, укутайте в кухонний рушник і залиште так до повного охолодження.
Аджика з гарбуза готова, смачного!