Десерт з білка
(покроковий рецепт з фото)
Пропонований на ваш розсуд рецепт десерту з білка і абрикосового варення втілити в життя неважко. В результаті ви отримуєте продукт, який можна сміливо подавати як окрему страву.
Пропоную приготувати білковий десерт з абрикосовим варенням і кокосовою стружкою. Блюдо дуже смачне і корисне. Для приготування використовуються тільки натуральні продукти. Шари збитого в піну білка красиво переплітаються з смужками абрикосового варення. Вся ця пишнота зверху прикрашена кокосовою стружкою. Рекомендую взяти рецепт на замітку і використовувати його для частування як на святкових, так і сімейних зустрічах.
- Білок - 3 штуки
- Желатин - 2 чайних ложки (швидкорозчинний)
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Варення з абрикосів - 10 Ст. Ложок
- Кокосова стружка - За смаком
1. У невелику каструлю помістіть желатин, залийте його водою, дайте можливість набрякнути протягом півгодини. Вода повинна бути кип'яченою і охолодженою до кімнатної температури.
2. Поставте ємність на плиту. На слабкому вогні розчиніть желатин, постійно помішуючи рідина.
3. Окремо збийте білки. Коли утворюється пишна піна, поступово введіть цукор, не припиняючи збивати.
4. Тонким струменем влийте розчинений желатин в збиті білки. При цьому не забувайте постійно збивати піну до утворення однорідної густої білої маси.
5. Приступайте до формування десерту. На низ креманки покладіть шар абрикосового варення. Досить буде однієї столової ложки.
6. Покрийте варення шаром збитих вершків. Закрийте половиною ложки варення.
7. Верхній шар білків присипте різнобарвною кокосовою стружкою. Приберіть десерт в холод. Через півгодини блюдо буде готове до вживання. Тепер ви зможете здивувати своїх знайомих кулінарними шедеврами, досить тільки згадати, як приготувати десерт з білка.