Рецепт Деруни рецепт класичний фото

Деруни рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Яйця
Дієтичне харчування, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Деруни відносяться до білоруської кухні. Готуються з будь-яких сортів картоплі, лука і яйця. Ніжні, м'які з красивою скоринкою. Подають їх зі сметаною і зеленню.

Деруни, приготовані за рецептом класичного, - ситне блюдо для всіх. Смачні вони будуть і на другий день, тому сміливо можна готувати подвійну порцію. Смачно деруни подати з соусом із сиру, сметани, часнику і зелені і з солоною сьомгою.

  • Картопля - 6 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Олія - 6-7 Ст. Ложок (для смаження)
деруни рецепт класичний - фото крок 1
1. Приготуємо продукти для дерунів. У класичному варіанті приготування потрібно використовувати найдрібнішу терочку, яка тре картопля в пюре або блендер.
деруни рецепт класичний - фото крок 2
2. Картоплю нарізаємо невеликими шматочками, складаємо їх в подрібнювач. Додаємо порізану цибулину, солимо за смаком.
деруни рецепт класичний - фото крок 3
3. Отримуємо однорідну масу. Відкиньте на марлю картопля, нехай стече зайвий сік.
деруни рецепт класичний - фото крок 4
4. Додаємо сире куряче яйце. Перемішуємо. Якщо картопляне пюре занадто рідке, додаємо ложечку борошна пшеничного.
деруни рецепт класичний - фото крок 5
5. Картопля з цибулею готовий для смаження.
деруни рецепт класичний - фото крок 6
6. Розігрійте сковороду з рафінованою олією, візьміть столову ложку і набирайте фарш, викладайте, формуючи дерун. Смажте його до рум'яної скоринки.
деруни рецепт класичний - фото крок 7
7. Переверніть на іншу сторону, обсмажте до готовності.
деруни рецепт класичний - фото крок 8
8. Деруни за класичним рецептом готові, подайте до них сметану. Приємного!

Схожі рецепти