Деруни рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)
Деруни відносяться до білоруської кухні. Готуються з будь-яких сортів картоплі, лука і яйця. Ніжні, м'які з красивою скоринкою. Подають їх зі сметаною і зеленню.
Деруни, приготовані за рецептом класичного, - ситне блюдо для всіх. Смачні вони будуть і на другий день, тому сміливо можна готувати подвійну порцію. Смачно деруни подати з соусом із сиру, сметани, часнику і зелені і з солоною сьомгою.
- Картопля - 6 штук
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Олія - 6-7 Ст. Ложок (для смаження)
1. Приготуємо продукти для дерунів. У класичному варіанті приготування потрібно використовувати найдрібнішу терочку, яка тре картопля в пюре або блендер.
2. Картоплю нарізаємо невеликими шматочками, складаємо їх в подрібнювач. Додаємо порізану цибулину, солимо за смаком.
3. Отримуємо однорідну масу. Відкиньте на марлю картопля, нехай стече зайвий сік.
4. Додаємо сире куряче яйце. Перемішуємо. Якщо картопляне пюре занадто рідке, додаємо ложечку борошна пшеничного.
5. Картопля з цибулею готовий для смаження.
6. Розігрійте сковороду з рафінованою олією, візьміть столову ложку і набирайте фарш, викладайте, формуючи дерун. Смажте його до рум'яної скоринки.
7. Переверніть на іншу сторону, обсмажте до готовності.
8. Деруни за класичним рецептом готові, подайте до них сметану. Приємного!