Цвітна капуста з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста з печерицями в домашніх умовах - це відмінний варіант легкого овочевого гарніру для всієї родини. Просто і швидко, апетитно і корисно.
Це простий рецепт приготування цвітної капусти з печерицями, який варто взяти на замітку навіть тим, хто не любить цей овоч. Завдяки сиру, блюдо виходить дуже пікантним і його з задоволенням їдять навіть діти. Овочі можна не смажити, а гасити - це зробить страву більш дієтичним і корисним.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Підготовчий етап досить простий. Для початку потрібно вимити і як слід обсушити кольорову капусту. Розділити її на суцвіття і викласти в глибоку миску. Гриби теж вимити і нарізати невеликими шматочками. Очистити цибулину і подрібнити кубиками. Додатково в рецепт приготування цвітної капусти з печерицями можна використовувати і інші овочі - морква або помідор, наприклад.
2. На сковороду з високими бортами або в сотейник налити трохи рослинного масла. Викласти туди цибулю і злегка обсмажити до золотистого кольору. Зверху викласти капусту і грибочки. Акуратно все перемішати.
3. Посолити, поперчити за смаком. Додати в цей простий рецепт цвітної капусти з печерицями можна абсолютно будь-які спеції. Накрити кришкою і тушкувати овочі на середньому вогні до готовності. Періодично при необхідності можна додавати по чуть-чуть воду або бульйон.
4. Зробити блюдо особливо апетитним допоможе сир. Використовувати можна абсолютно будь-який, який вам до смаку - твердий, розсолу, плавлений і т.Д. Натерти сир на тертці або подрібнити кубиками. Викласти на сковороду, акуратно перемішати і залишити блюдо ще на 3-4 хвилини на вогні.
5. Коли кольорова капуста з печерицями в домашніх умовах готова зверху присипати свіжою зеленню і можна подавати до столу. Дуже оригінальний і яскравий смак капусти, який просто не може не сподобатися.