Рецепт Цукіні запечені фото

Цукіні запечені
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Цукіні
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря
Гарніри

Сьогодні я пропоную дуже красивий і витончений рецепт для любителів вишуканої їжі - цукіні запечені. Гарний овочевий гарнір запікається під лимонним соком і часником. Просто, смачно і красиво!

Цукіні запечені - це гарно, смачно і розкішно. Виглядає цей чудовий гарнір дуже апетитно і привабливо. Вперше я спробувала цей гарнір в дорогому ресторані Москви і була вражена, якомога красиво і смачно приготувати звичайний кабачок, да подати його так, що виглядати буде блюдо на мільйон. Чим більше ви додасте пармезану, тим смачніше вийде овоч, а часник, до речі, при випіканні втрачає свою властивість пахнути, тому цукіні запечені - це дуже круто!

  • Cukini - 3 штуки (середнього розміру)
  • Часник - 4 зубчики
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Сіль, перець - - За смаком
цукіні запечені - фото крок 1
Цукіні гарненько промиваємо, просушуємо і нарізаємо пластинами уздовж, відрізавши попки. Нарізка повинна бути рівною і акуратною, це дуже важливо! Потім пластини викладаємо на деко, застелений папером для випікання. На пластинах робимо неглибокі, але часті надрізи. Солимо, перчимо їх.
цукіні запечені - фото крок 2
Цукіні поливаємо оливковою олією, соком лимона. Зверху укладаємо нарізану пластинами або невеликими скибочками часник і посипаємо натертим пармезаном. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
цукіні запечені - фото крок 3
І відправляємо наші цукіні випікатися в розігріту духовку приблизно на 25-30 хвилин.
цукіні запечені - фото крок 4
Готові запечені цукіні подаємо як гарнір до м'яса або птиці. Смачного!

Схожі рецепти