Цукіні запечені
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я пропоную дуже красивий і витончений рецепт для любителів вишуканої їжі - цукіні запечені. Гарний овочевий гарнір запікається під лимонним соком і часником. Просто, смачно і красиво!
Цукіні запечені - це гарно, смачно і розкішно. Виглядає цей чудовий гарнір дуже апетитно і привабливо. Вперше я спробувала цей гарнір в дорогому ресторані Москви і була вражена, якомога красиво і смачно приготувати звичайний кабачок, да подати його так, що виглядати буде блюдо на мільйон. Чим більше ви додасте пармезану, тим смачніше вийде овоч, а часник, до речі, при випіканні втрачає свою властивість пахнути, тому цукіні запечені - це дуже круто!
- Cukini - 3 штуки (середнього розміру)
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
Цукіні гарненько промиваємо, просушуємо і нарізаємо пластинами уздовж, відрізавши попки. Нарізка повинна бути рівною і акуратною, це дуже важливо! Потім пластини викладаємо на деко, застелений папером для випікання. На пластинах робимо неглибокі, але часті надрізи. Солимо, перчимо їх.
Цукіні поливаємо оливковою олією, соком лимона. Зверху укладаємо нарізану пластинами або невеликими скибочками часник і посипаємо натертим пармезаном. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
І відправляємо наші цукіні випікатися в розігріту духовку приблизно на 25-30 хвилин.
Готові запечені цукіні подаємо як гарнір до м'яса або птиці. Смачного!