Cтейк в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Часом дуже хочеться просто соковитого і ароматного м'яса, при цьому немає часу або можливості виїхати на шашлик за місто. Стейки в духовці, рецепт яких я вам даю, - відмінна альтернатива.
Секрет в тому, що м'ясо рівномірно прогрівається тільки до тієї температури, яка необхідна для ідеальної прожарювання, при цьому не відбувається денатурації білків, яку викликає більш гарячий жар, м'ясо залишається м'яким, а все соки зберігаються всередині. Втім, Не буду перевантажувати вас технічними нюансами - читайте рецепт, і самі зрозумієте, в чому тут фокус. Отже, читайте як зробити Cтейк в духовці!
- Яловичі стейки - 4-6 штук
- Сіль перець - За смаком
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука (подрібнити)
- Часник - 1 зубчик (подрібнити)
- Свіжий чебрець - 1 Чайна ложка (подрібнити)
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка (видавити сік з цього лимона)
- Внутрішній термометр - штук
- Сіль - 2 склянки
Приправте щедро сіллю і перцем з обох сторін. Відкладіть принаймні на 30 хвилин до декількох годин.
Тим часом, зробіть ароматизоване масло, поєднуючи всі компоненти разом.
Надаємо маслу форму і прибираємо в холодильник.
Розігріваємо духовку. Накриваємо деко листом фольги і висипаємо на нього 2 склянки солі, поширивши рівним шаром по дну. Стейки викладаємо на решітку для гриля і кладемо поверх солі, стежте щоб сіль не торкалася до стейкам.
Смажте протягом 2-4 хвилин, після чого переверніть стейки і знову і смажте ще протягом 2-4 хвилин. Продовжити прожарювання протягом 2-4 хвилин з по обидва боки, поки м'ясо не становить 125 градусів за показаннями внутрішнього термометра. Коли термометр дійде до 140, стейки повинні бути вже добре прожарити.