Рецепт Cтейк в духовці фото

Cтейк в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Часом дуже хочеться просто соковитого і ароматного м'яса, при цьому немає часу або можливості виїхати на шашлик за місто. Стейки в духовці, рецепт яких я вам даю, - відмінна альтернатива.

Опис приготування:

Секрет в тому, що м'ясо рівномірно прогрівається тільки до тієї температури, яка необхідна для ідеальної прожарювання, при цьому не відбувається денатурації білків, яку викликає більш гарячий жар, м'ясо залишається м'яким, а все соки зберігаються всередині. Втім, Не буду перевантажувати вас технічними нюансами - читайте рецепт, і самі зрозумієте, в чому тут фокус. Отже, читайте як зробити Cтейк в духовці!

  • Яловичі стейки - 4-6 штук
  • Сіль перець - За смаком
  • Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
  • Цибуля - 1 штука (подрібнити)
  • Часник - 1 зубчик (подрібнити)
  • Свіжий чебрець - 1 Чайна ложка (подрібнити)
  • Петрушка - 1 Ст. Ложка
  • Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка (видавити сік з цього лимона)
  • Внутрішній термометр - штук
  • Сіль - 2 склянки
Cтейк в духовці - фото крок 1
Приправте щедро сіллю і перцем з обох сторін. Відкладіть принаймні на 30 хвилин до декількох годин.
Cтейк в духовці - фото крок 2
Тим часом, зробіть ароматизоване масло, поєднуючи всі компоненти разом.
Cтейк в духовці - фото крок 3
Надаємо маслу форму і прибираємо в холодильник.
Cтейк в духовці - фото крок 4
Розігріваємо духовку. Накриваємо деко листом фольги і висипаємо на нього 2 склянки солі, поширивши рівним шаром по дну. Стейки викладаємо на решітку для гриля і кладемо поверх солі, стежте щоб сіль не торкалася до стейкам.
Cтейк в духовці - фото крок 5
Смажте протягом 2-4 хвилин, після чого переверніть стейки і знову і смажте ще протягом 2-4 хвилин. Продовжити прожарювання протягом 2-4 хвилин з по обидва боки, поки м'ясо не становить 125 градусів за показаннями внутрішнього термометра. Коли термометр дійде до 140, стейки повинні бути вже добре прожарити.

Схожі рецепти