Рецепт Часниковий чатні фото

Часниковий чатні
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Овочі , Часник
Пісні страви
На обід
Соуси
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 15 хв.

Рецепт приготування дуже популярного в Індії соусу для м'ясних страв, без яких неможливий по-справжньому шикарний обід.

Опис приготування:

Пряний і ароматний чатні, головний компонент якого часник, стане частим гостем на вашому столі, варто вам один раз приготувати його. Гострий і пікантний на смак соус, приготований особисто вами, навіть звичайну смажену курку або шматочок відвареної яловичини перетворять на шедевр.

  • Сушеного кокоса - 1/2 штуки
  • Часнику - 1 Склянка
  • semyan koriandra - 1/2 склянки
  • Червоного перцю - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
часниковий чатні - фото крок 1
1. Для початку потрібно потерти на дрібній тертці кокос. Якщо ви не можете дістати сушений продукт, скористайтеся готової кокосовою стружкою - її потрібно взяти 1 пакетик.
часниковий чатні - фото крок 2
2. Часник ретельно очистити і змішати з готовою кокосовою стружкою.
часниковий чатні - фото крок 3
3. Насіння коріандру злегка прожарити на сухій розігрітій сковорідці і теж додати їх в кокосову стружку.
часниковий чатні - фото крок 4
4. Додайте в суміш червоний мелений перець і сіль за смаком.
часниковий чатні - фото крок 5
5. Міксером з ріжучими лопатями або кухонним комбайном перемеліть отриману суміш. Не потрібно змішувати її занадто сильно - кінцевий продукт повинен бути злегка неоднорідним. Його потрібно перелити в стерильну банку і зберігати в холодильнику, використовуючи при необхідності.

Схожі рецепти