Чатні з ананаса
(покроковий рецепт з фото)
Чатні з ананаса - дуже смачна штука, яку можна подавати як соус або дип до самих різних закусок і страв. Якщо у вас є всі потрібні інгредієнти - не полінуйтеся приготувати.
Якось у нас вдома завалявся ананас і ми не знали, що з ним зробити. В інтернеті було знайдено рецепт чатні з ананаса - вирішили спробувати. Зробили - і нам дуже сподобалося. Соус вийшов смачний, ми його подавали до картоплі фрі і чіпси - дуже цікаве поєднання. Втім, при бажанні чатні з ананаса можна подавати і до гарячих страв, до м'яса.
- Ананас - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Тертий імбир - 1 Чайна ложка
- Перець чилі мелений - 1/2 чайних ложки
Ананас очистити від шкірки і натерти на тертці.
Посолити ананасовий масу.
За допомогою блендера довести до однорідного стану.
У сковороду додати оцет, імбир, перець і цукор.
Довести до кипіння і зняти з вогню.
В іншій каструльці довести до кипіння масло.
У киплячу олію додати ананасовий масу і вміст сковороди. Перемішати.
Гасити до загустіння, після чого зняти з вогню, охолодити, перелити в баночки і зберігати в холодильнику.