Рецепт Чатні з кабачків на зиму фото

Чатні з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пікантне овочеве блюдо для гурманів і не тільки. Рецептів приготування чатні дуже багато. Розповім, як приготувати чатні з кабачків на зиму.

Опис приготування:

Чатні стане відмінним доповненням до прісних страв або може стати самостійною закускою, гарніром. У сезон кабачків неодмінно спробуйте, рецепт простий, але безсумнівно заслуговує на увагу. Виходить щось середнє між овочевий ікрою, лечо або соусом. Консистенція ніжна, а поєднання смаків просто чудове!

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Яблука - 2-3 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Помідори - 7 штук
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Оцет яблучний - 4 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5-1 чайних ложки (за смаком)
  • Перець гіркий - 1/3 штуки
  • Імбир мелений - 1/3 чайних ложки (краще свіжий)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець чорний мелений - За смаком
чатні з кабачків на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 2
Всі інгредієнти наріжте кубиками. Помідори попередньо обшпарте і зніміть шкірку. Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Якщо кабачок зрілий, то попередньо теж зніміть шкірку і видаліть насіння. В казанок або глибоку сковороду налийте олію і покладіть нарізану цибулю.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 3
Періодично помішуючи обсмажити цибулю до золотистого кольору.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 4
Додайте нарізані яблука.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 5
І слідом додайте кабачок. Гасіть все разом до м'якості 7-10 хвилин.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 6
Слідом додайте помідори, гострий перчик, мідь, соєвий соус, оцет, сіль і спеції. Гасіть все на невеликому вогні з напіввідкритій кришкою періодично помішуючи з моменту закипання 40 хвилин.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 7
Для 15 хвилин до кінця варіння додайте часник.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 8
В кінці спробуйте на сіль і цукор (мідь). Відкоректуйте на свій смак.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 9
Гаряче чатні перекладіть в стерилізовані банки, закрутіть стерильними кришками, переверните, укутайте і залиште до охолодження. З даної кількості інгредієнтів виходить 1, 3 літра заготовки.
чатні з кабачків на зиму - фото крок 10
Чатні з кабачків на зиму готове. Перед дегустацією вмісту баночок бажано витримати мінімум 8-10 тижнів. Вдалих заготовок!

Схожі рецепти