Чатні з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пікантне овочеве блюдо для гурманів і не тільки. Рецептів приготування чатні дуже багато. Розповім, як приготувати чатні з кабачків на зиму.
Чатні стане відмінним доповненням до прісних страв або може стати самостійною закускою, гарніром. У сезон кабачків неодмінно спробуйте, рецепт простий, але безсумнівно заслуговує на увагу. Виходить щось середнє між овочевий ікрою, лечо або соусом. Консистенція ніжна, а поєднання смаків просто чудове!
- Кабачки - 1 кілограм
- Яблука - 2-3 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Помідори - 7 штук
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 4 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5-1 чайних ложки (за смаком)
- Перець гіркий - 1/3 штуки
- Імбир мелений - 1/3 чайних ложки (краще свіжий)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Всі інгредієнти наріжте кубиками. Помідори попередньо обшпарте і зніміть шкірку. Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Якщо кабачок зрілий, то попередньо теж зніміть шкірку і видаліть насіння. В казанок або глибоку сковороду налийте олію і покладіть нарізану цибулю.
Періодично помішуючи обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додайте нарізані яблука.
І слідом додайте кабачок. Гасіть все разом до м'якості 7-10 хвилин.
Слідом додайте помідори, гострий перчик, мідь, соєвий соус, оцет, сіль і спеції. Гасіть все на невеликому вогні з напіввідкритій кришкою періодично помішуючи з моменту закипання 40 хвилин.
Для 15 хвилин до кінця варіння додайте часник.
В кінці спробуйте на сіль і цукор (мідь). Відкоректуйте на свій смак.
Гаряче чатні перекладіть в стерилізовані банки, закрутіть стерильними кришками, переверните, укутайте і залиште до охолодження. З даної кількості інгредієнтів виходить 1, 3 літра заготовки.
Чатні з кабачків на зиму готове. Перед дегустацією вмісту баночок бажано витримати мінімум 8-10 тижнів. Вдалих заготовок!