Рецепт Чатні зі слив на зиму фото

Чатні зі слив на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Фрукти, Слива
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Чатні - це традиційний індійський соус, призначення якого, підкреслити і відтінити смак основного блюда. Готують чатні, в основному, з фруктів. Ділюся рецептом!

Вам ще не набридло купувати готові соуси в магазинах? Якщо так, то обов'язково приготуйте індійський соус чатні з слив. Такий соус ви точно ніде не купите, він ароматний, гострий, пікантний, гарний. Дивіться детальний рецепт і не затягуйте з приготуванням, поки сезон злив в розпалі.

  • Слива - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Червона цибуля - 2 штуки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 штука (в паличках)
  • Гвоздика - 4-5 штук
  • Корінь імбиру - 30-50 грам (або сухий мелений імбир)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яблучний оцет 6% - 100 мілілітрів
чатні зі слив на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти до рецептом.
чатні зі слив на зиму - фото крок 2
Помийте сливи, видаліть кісточки, наріжте на часточки, засипте цукром.
чатні зі слив на зиму - фото крок 3
Червоний цибулю наріжте півкільцями.
чатні зі слив на зиму - фото крок 4
Поріжте перець чилі, якщо не хочете, щоб соус був занадто гострий, приберіть насіння перед нарізкою.
чатні зі слив на зиму - фото крок 5
У каструлю або сотейник з товстим дном влийте рослинне масло, всипте чилі, koriandr і кардамон, розмішайте, прогрейте.
чатні зі слив на зиму - фото крок 6
Додайте цибулю, тушкуйте до м'якості.
чатні зі слив на зиму - фото крок 7
Поки гаситься цибулю, натріть на тертці імбир.
чатні зі слив на зиму - фото крок 8
Додайте в каструлю сливи.
чатні зі слив на зиму - фото крок 9
Додайте сіль, цукор, гвоздику, паличку кориці, влийте яблучний оцет, доведіть до кипіння.
чатні зі слив на зиму - фото крок 10
Додайте імбир, зменшіть температуру до мінімальної, тушкуйте приблизно 2 годину, поки рідина не випарується, періодично помішуйте.
чатні зі слив на зиму - фото крок 11
Готовність визначайте по зовнішньому вигляду соусу і консистенції, з нього повинна піти водянистость, він повинен стати яскравим.
чатні зі слив на зиму - фото крок 12
Розкладайте чатні в гарячому вигляді в заздалегідь простерилізовані банки, додаткової стерилізації при цьому не потрібно. Чатні вийшов неймовірно смачним, гострим, пікантним, підійде до м'яса, рибі, птиці. З такої кількості інгредієнтів вийшло приблизно 800 грам соусу.

Схожі рецепти