Чатні зі слив на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Чатні - це традиційний індійський соус, призначення якого, підкреслити і відтінити смак основного блюда. Готують чатні, в основному, з фруктів. Ділюся рецептом!
Вам ще не набридло купувати готові соуси в магазинах? Якщо так, то обов'язково приготуйте індійський соус чатні з слив. Такий соус ви точно ніде не купите, він ароматний, гострий, пікантний, гарний. Дивіться детальний рецепт і не затягуйте з приготуванням, поки сезон злив в розпалі.
- Слива - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Червона цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 2 штуки
- Обкладинка - 1 штука (в паличках)
- Гвоздика - 4-5 штук
- Корінь імбиру - 30-50 грам (або сухий мелений імбир)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яблучний оцет 6% - 100 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти до рецептом.
Помийте сливи, видаліть кісточки, наріжте на часточки, засипте цукром.
Червоний цибулю наріжте півкільцями.
Поріжте перець чилі, якщо не хочете, щоб соус був занадто гострий, приберіть насіння перед нарізкою.
У каструлю або сотейник з товстим дном влийте рослинне масло, всипте чилі, koriandr і кардамон, розмішайте, прогрейте.
Додайте цибулю, тушкуйте до м'якості.
Поки гаситься цибулю, натріть на тертці імбир.
Додайте в каструлю сливи.
Додайте сіль, цукор, гвоздику, паличку кориці, влийте яблучний оцет, доведіть до кипіння.
Додайте імбир, зменшіть температуру до мінімальної, тушкуйте приблизно 2 годину, поки рідина не випарується, періодично помішуйте.
Готовність визначайте по зовнішньому вигляду соусу і консистенції, з нього повинна піти водянистость, він повинен стати яскравим.
Розкладайте чатні в гарячому вигляді в заздалегідь простерилізовані банки, додаткової стерилізації при цьому не потрібно. Чатні вийшов неймовірно смачним, гострим, пікантним, підійде до м'яса, рибі, птиці. З такої кількості інгредієнтів вийшло приблизно 800 грам соусу.