Аджика з слив на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Була недавно в гостях у подруги, до м'яса вона подавала дуже цікавий соус. Думала, якийсь закордонний, - ан немає! Так я і дізналася цей простий рецепт аджики зі слив на зиму, всім його рекомендую!
Мені дуже імпонує той факт, що це не тільки дуже оригінальний, але і дуже простий рецепт аджики зі слив на зиму! Моя подруга-вегетаріанка говорить, що такий кислуватий пікантний соус відмінно підходить до відвареної квасолі, але а мені, як м'ясоїдів, звичайно ж, така аджика зі слив на зиму в домашніх умовах запам'яталася, як соус до м'яса. Так що в залежності від ваших уподобань, я впевнена, ви теж знайдете гідне кулінарне застосування такої диво-аджике!
- Зливи - 2 кілограма
- Часник - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Перець чилі - 3-4 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
1. Зливи добре моєму, видаляємо всі кісточки і гілочки. Часник чистим и делим на зубчики. З перцю, якщо не хочете занадто гостру аджику, видаліть білі насіння.
2. Подрібнимо в м'ясорубці або блендері часник, сливи і перець. Ретельно змішаємо.
3. Тепер додамо цукор, сіль, томатну пасту. Перемішаємо, і ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння, тримаємо 20 хвилин, постійно помішуючи.
4. Перекладаємо в заздалегідь підготовлені баночки, і закочує на зиму. До повного остигання зберігаємо в перевернутому вигляді в ковдрі.
5. Потім переносимо в льох або підвал. Або зберігаємо в холодильнику. Всім удачі!