Рецепт Аджика з слив фото

Аджика з слив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Болгарський перець , Слива
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Соуси
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.

Плам "Ugorka" дуже поширена в наших широтах. З неї зазвичай готують варення, а ви спробуйте приготувати аджику. Не пошкодуєте. До шашлику - смачніше не придумаєш.

Опис приготування:

Підготуйте інгредієнти: сливи і овочі гарненько промийте і очистіть від кісточок. Перекрутіть сливи, перці і цибулю в м'ясорубці. Варіть отриману суміш до загустіння. В кінці додайте видавлений часник, сіль, цукор і спеції. Аджика готова!

  • Плам "Ugorka" - 3 кілограма
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Коріандр мелений - 1 Ст. Ложка
  • Перець гострий - 1 штука
  • Болгарський перець - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Часник - 4 зубчики
аджика з слив - фото крок 1
Зливи очистіть, вийнявши кісточки. Очистіть від насіння болгарський і гострий перчики. Не забудьте і про цибулю. Перчик гострий слід класти в розумних межах. Краще потім додати.
аджика з слив - фото крок 2
Перекрутіть все в м'ясорубці. Маса буде дивного кольору, не лякайтесь.
аджика з слив - фото крок 3
Отриману масу варіть на середньому вогні до загустіння. Періодично помішуйте.
аджика з слив - фото крок 4
До кінця варіння аджику посоліть, додайте цукор і спеції. Видавіть і додайте часник. Помішуючи, довести до готовності.
аджика з слив - фото крок 5
Розкладіть по стерильним баночках і закатати. Аджика готова до столу відразу, але її можна і закрити. Баночки не вибухають. Зберігаю просто в погребі. Оцет в аджику не кладу. Нічого не вибухає. Аджика вариться близько 30-45 хвилин. За цей час всі простерилизуйте.

Схожі рецепти