Аджика з слив
(покроковий рецепт з фото)
Плам"Ugorka" дуже поширена в наших широтах. З неї зазвичай готують варення, а ви спробуйте приготувати аджику. Не пошкодуєте. До шашлику - смачніше не придумаєш.
Підготуйте інгредієнти: сливи і овочі гарненько промийте і очистіть від кісточок. Перекрутіть сливи, перці і цибулю в м'ясорубці. Варіть отриману суміш до загустіння. В кінці додайте видавлений часник, сіль, цукор і спеції. Аджика готова!
- Плам"Ugorka" - 3 кілограма
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Коріандр мелений - 1 Ст. Ложка
- Перець гострий - 1 штука
- Болгарський перець - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
Зливи очистіть, вийнявши кісточки. Очистіть від насіння болгарський і гострий перчики. Не забудьте і про цибулю. Перчик гострий слід класти в розумних межах. Краще потім додати.
Перекрутіть все в м'ясорубці. Маса буде дивного кольору, не лякайтесь.
Отриману масу варіть на середньому вогні до загустіння. Періодично помішуйте.
До кінця варіння аджику посоліть, додайте цукор і спеції. Видавіть і додайте часник. Помішуючи, довести до готовності.
Розкладіть по стерильним баночках і закатати. Аджика готова до столу відразу, але її можна і закрити. Баночки не вибухають. Зберігаю просто в погребі. Оцет в аджику не кладу. Нічого не вибухає. Аджика вариться близько 30-45 хвилин. За цей час всі простерилизуйте.