Букатіні з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
А я продовжую вивчати різновиди італійських макаронних виробів. Багато хто може сказати, що це звичайна локшина, але насправді це букатіні. З ними добре поєднується м'ясо. Варто спробувати!
Коли ви дізнаєтеся, як приготувати букатіні з шинкою, то не раз зробите це блюдо. Воно підійде для різних випадків і на вигляд дуже просте. Але насправді у нього цікавий смак завдяки соусу. Зробити буде все просто, тільки приділите цьому 35 хвилин часу. У класичному варіанті використовується прошутто.
- Лютики - 150 грам
- Соус "маринара" - 300 мілілітрів
- Прошутто або шинка - 90 грам
- Овечий сир - 15 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Чіабатта - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка, гілочка - 1 штука
- Червоний перець пластівцями - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
- Вода - 120 мілілітрів
1. Підготуйте інгредієнти. Дрібно нарубати часник і петрушку. Наріжте півкільцями цибулю. Чіабатту розріжте навпіл. Прошутто наріжте тонкими слайсами.
2. У великій сковороді розігрійте масло. Обсмажте в ньому половину часнику з перцем протягом 40 секунд. Потім додайте цибулю і трохи солі. Готуйте інгредієнти, помішуючи, 2 хвилину. Потім влийте соус і додайте більшу частину шинки. Доведіть суміш до кипіння, а потім тушкуйте 8 хвилин на невеликому вогні.
3. В цей же час підготуйте чіабатту. Змастіть її сумішшю з масла, часнику, щіпки сиру і петрушки. Приберіть хліб пекти в духовку на 7 хвилин при 200 градусах.
4. Приготуйте пасту. Відваріть її в підсоленій киплячій воді протягом 7 хвилин. Потім промийте і з'єднайте з соусом.
5. Перед подачею прикрасьте пасту сиром і петрушкою. Поруч викладіть чіабатту. Смачного!