Брокколі в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вирішила витончений і поєднати два корисних інгредієнта один з одним. Що ви думаєте? Вийшло прекрасне поєднання користі і смаку! розповідаю, як приготувати брокколі в кефірі.
Брокколі можна спочатку відварити до напівготовності, а потім вже гасити в кефірі. Але я вважаю за краще готувати все разом. Тоді все соки залишаються, але ж в них-то і є самі вітаміни! У процесі приготування блюдо можна помішувати. Якщо ви хочете, щоб приготувалося швидше, тоді зробіть вогонь сильніше. Можливо, буде потрібно долити водички.
- Брокколі - 500 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Горошок зелений - 100-150 грам (консервований)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Кефір - 1 Склянка
- Сіль, перець, спеції - За смаком

Брокколі для мене стала з деяких пір повсякденною їжею. Так само, як і кольорова капуста, втім. Промиваю мої улюблені зелені деревця в зменшеному вигляді під проточною водою. Розбираю на окремі суцвіття і нарізаю на ще більш дрібні гілочки.

Куряче філе ріжу на дрібні шматочки. Тисну часник в чеснокодавке. Рублю дрібно цибулю. Перемішую часник, цибуля і куряче філе разом з сіллю і перцем. Заливаю все кефіром і мариную хвилин 15.

Дістаю глибоку сковороду і ставлю її на вогонь. Розміщую на ній нарізані суцвіття брокколі. Викладаю суміш курячого філе з цибулею і часником поверх брокколі, рівномірно розподіляючи всю масу. Накриваю кришкою і тушу 20 хвилин на середньому вогні. Відкриваю банку зеленого горошку. Якщо у вас горошок сушений, так би язикати, НЕ мозкових сортів, то покладіть його гаситися відразу, на початку приготування. У мене ж горошок м'який. Я насиплю його в сковорідку за 5 хвилин до готовності, щоб той просто зігрівся і просочився соками.

На приготування цієї страви у мене пішло близько години. На саме гасіння - півгодини від сили. Так що це дуже поживно і по-дієтично. Рекомендую всім, хто стежить за фігурою!