Рецепт Брокколі в кефірі фото

Брокколі в кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Бобові , Курка , Куряче філе , Кефір , Брокколі , Горох
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні я вирішила витончений і поєднати два корисних інгредієнта один з одним. Що ви думаєте? Вийшло прекрасне поєднання користі і смаку! розповідаю, як приготувати брокколі в кефірі.

Опис приготування:

Брокколі можна спочатку відварити до напівготовності, а потім вже гасити в кефірі. Але я вважаю за краще готувати все разом. Тоді все соки залишаються, але ж в них-то і є самі вітаміни! У процесі приготування блюдо можна помішувати. Якщо ви хочете, щоб приготувалося швидше, тоді зробіть вогонь сильніше. Можливо, буде потрібно долити водички.

  • Брокколі - 500 грам
  • Куряче філе - 400 грам
  • Горошок зелений - 100-150 грам (консервований)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Кефір - 1 Склянка
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
брокколі в кефірі - фото крок 1
Брокколі для мене стала з деяких пір повсякденною їжею. Так само, як і кольорова капуста, втім. Промиваю мої улюблені зелені деревця в зменшеному вигляді під проточною водою. Розбираю на окремі суцвіття і нарізаю на ще більш дрібні гілочки.
брокколі в кефірі - фото крок 2
Куряче філе ріжу на дрібні шматочки. Тисну часник в чеснокодавке. Рублю дрібно цибулю. Перемішую часник, цибуля і куряче філе разом з сіллю і перцем. Заливаю все кефіром і мариную хвилин 15.
брокколі в кефірі - фото крок 3
Дістаю глибоку сковороду і ставлю її на вогонь. Розміщую на ній нарізані суцвіття брокколі. Викладаю суміш курячого філе з цибулею і часником поверх брокколі, рівномірно розподіляючи всю масу. Накриваю кришкою і тушу 20 хвилин на середньому вогні. Відкриваю банку зеленого горошку. Якщо у вас горошок сушений, так би язикати, НЕ мозкових сортів, то покладіть його гаситися відразу, на початку приготування. У мене ж горошок м'який. Я насиплю його в сковорідку за 5 хвилин до готовності, щоб той просто зігрівся і просочився соками.
брокколі в кефірі - фото крок 4
На приготування цієї страви у мене пішло близько години. На саме гасіння - півгодини від сили. Так що це дуже поживно і по-дієтично. Рекомендую всім, хто стежить за фігурою!

Схожі рецепти