Борщ без картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Іноді, навіть найулюбленіший борщ хочеться полегшити і приготувати без зайвого крохмалю. Ділюся з вами простим рецептом, як приготувати борщ без картоплі. Можна готувати на м'ясному або овочевому бульйоні.
У цьому рецепті буряк не відварюється, а запікається у фользі. Так овоч зберігає більше вітамінів і залишається яскравим навіть при варінні в бульйоні. Борщ виходить легким, але ситним і смачним.
- М'ясо - 600 грам (яловичина, куряча грудка)
- Вода - 2, 5 L
- Буряк - 1-2 штук
- Капуста квашена - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатне пюре - 500 мілілітрів
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 2-3 зубчиків (для подачі)
- Крем - 200 мілілітрів (для подачі)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
- Перець духмяний горошок - 4-5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
М'ясо промийте під холодною водою.
Залийте м'ясо водою, доведіть до кипіння, готуйте протягом 5 хвилин. Злийте перший бульйон, залийте свіжою водою (2, 5 L), додайте лавровий лист і запашний горошок, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні протягом 1, 5 годин.
Підготуйте інші інгредієнти. Поки відварюється м'ясо, буряк вимийте, загорніть у фольгу і запечіть в духовці при 220 градусах протягом 1 годину. Моркву і цибулю вимийте, очистіть.
Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. На сковороді розігрійте олію, пассеруйте овочі до м'якості.
Влийте томатне пюре, готуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
З бульйону видаліть лавровий лист і запашний перець. Запечену буряк очистіть, натріть на крупній тертці, додайте в бульйон. Готуйте протягом 5 хвилин.
Додайте квашену капусту, готуйте протягом 10 хвилин.
Додайте томатну зажарку, готуйте 5 хвилин. Зніміть з плити, дайте настоятися протягом 20 хвилин. М'ясо наріжте дрібними смужками або шматочками, покладіть в тарілки.
Борщ без картоплі подавайте зі свіжою зеленню, часником і сметаною. Смачного!