Біла риба на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепти, приготування яких не забирає більше 20-30 хвилин, автоматично потрапляють в ранг моїх улюблених. Вирішив не приховувати один такий і розповім, як приготувати білу рибу на грилі.
Можна використовувати філе будь-якої білої риби. Як гриля у мене сковорода-гриль, а в теплу пору обов'язково використовуйте гриль з відкритим вогнем. Подавайте рибку відразу ж після приготування. До неї відмінно підійде гарнір зі свіжих овочів. Страва смачна, легке і дуже просте.
- Файл тілапія - 2 штуки (кожне по 100 грам)
- Петрушка - 1/4 пучка
- Лимон - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - 1 щіпка
1. Вимийте зелень, очистіть часник. Викладіть в блендер зелень, часник, додайте цедру і сік одного лимона, оливкова олія, по дрібці солі і перцю.
2. Збийте суміш, щоб утворилася однорідна консистенція.
3. Вимийте рибне філе, залийте його приготовленим маринадом.
4. Попередньо розігрійте гриль, на це піде близько 5 хвилин. Викладіть рибне філе.
5. Закрийте гриль, обсмажуйте рибку 2 хвилини, потім акуратно відкрийте і перевірте. Якщо хочете красиву грати, смажте ще 30-60 секунд.
6. Подавайте рибку відразу ж після приготування, прикрасивши зеленню і скибочками лимона.