Біла риба, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна і дуже проста в приготуванні біла риба, запечена в духовці в домашніх умовах, - це вдалий варіант смачного і корисного страви для всієї родини.
Рецепт приготування білої риби, запеченої в духовці, підійде всім любителям простих і корисних страв. Таку рибку цілком можна включити навіть в дієтичне меню. Подавати її можна з абсолютно будь-яким гарніром за смаком, а також овочами або салатом.
- Товстолобик - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Гриб білий - 1 штука (по бажанню)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції для риби - За смаком
1. Ось такий набір продуктів необхідний, щоб повторити цей простий рецепт білої риби, запеченої в духовці. Використовувати можна не тільки товстолобик, але і будь-яку іншу рибку за смаком.
2. Рибу потрібно як слід вимити, очистити і просушити. Гострим ножем зробити невеликі надрізи по всій рибі. З'єднати спеції з сіллю і натерти отриманою сумішшю товстолобик з усіх боків.
3. Щоб зробити страву більш ароматним і пікантним знадобиться один білий грибочок, горіхи і цілий лимон.
4. У надрізи по спинці помістити по скибочці лимона.
5. Подрібнити трохи горіхи і гриби. Додати 3-4 скибочки лимона і помістити все це в черевце. А з останків лимона вичавити сік і з'єднати з рослинним маслом. Полити зверху рибку і прибрати в холодильник на 30-45 хвилин.
6. Жароміцних форму змастити трохи олією і акуратно викласти рибку. Відправити в розігріту духовку.
7. Біла риба, запечена в духовці в домашніх умовах, буде готова приблизно через півгодини.