Риба, смажена на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Любителям риби присвячується! Сьогодні розповім вам, як приготувати рибу на грилі легко і просто. Рецепт здивує вас своєю неординарністю і результатом, який ви отримаєте в результаті. Приступимо!
Завдяки маринаду рибка стає червоною. Причиною тому служить паприка і кайенский перець, які забарвлюють філе сома. Маринад насичує рибу непередаваними ароматами і в підсумку сом виходить дуже соковитим. Як гарнір до риби можна приготувати гриби на грилі, а також салат зі свіжої зелені і овочів.
- Філе сома - 680 грам
- Лимонний сік - 1/4 склянки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Свіжий тертий імбир - 2 Ст. Ложки
- Часник - 6 зубчиків
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- Паприка, цибульний порошок - по 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 1/2 чайних ложки
1
Приготуємо маринад. В окремій мисці змішуємо лимонний сік, соєвий соус, рослинна олія, імбир, часник, Зелена цибуля, цибульний порошок, паприку і кайенский перець.
2
Філе сома ретельно промиваємо під водою, потім обсушуємо паперовими рушниками. Розміщуємо філе сома в маринад і прибираємо в холодильник, накривши харчовою плівкою. Маринуватися рибка буде протягом 1-2 годин.
3
Розігріваємо гриль, а грати змащуємо оливковою олією, щоб риба не підгоріла. Готуємо сома на грилі з двох сторін, обсмажуючи по 4 хвилини з кожного. Важливо змащувати рибку маринадом під час приготування і коли перевертаємо сома.
Коли ви помітите, що риба стала білою, це означає, що вона готова. Смачного!
Коли ви помітите, що риба стала білою, це означає, що вона готова. Смачного!