Біфштекс по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Серед більшості господинь є поширений рецепт приготування біфштекса по-французьки в домашніх умовах. Біфштекс виходить вельми ніжним, а особливою пікантності йому надають сир і помідори.
З першого разу може здатися, що приготувати біфштекс по-французьки в домашніх умовах досить складно, але це не так. Головне - правильно підготувати фарш і обсмажити його з потрібними інгредієнтами. Шарами слід викласти на м'ясо гриби з цибулею, сир і помідори. Найкраще промащувати майонезом, але можете використовувати і будь-який соус за смаком.
- Фарш - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Помідор - 2 штуки
- Сир - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Растітеьное масло - 40 грам
- Гриби - 100 грам
1. Приготуйте всі необхідні продукти. Готувати біфштекс по-французьки в домашніх умовах можна з грибами, а можна без.
2. Тепер починаємо готувати "начинку" : сир натираємо на тертці. Краще брати тверді сорти.
3. Шаткуємо помідори кільцями середнього розміру. Беріть середньостиглі томати, аби краще було нарізати і готувати.
4. Точно також чинимо і з цибулею.
5. А ось гриби слід нарізати дрібно. Для нашого страви підійдуть печериці.
6. Тепер приступаємо до основного - виготовлення найбільшого біфштекса. Якщо є можливість - приготуйте фарш самі, а якщо немає часу і бажання - візьміть вже готовий. Отже, додаємо до фаршу яйце, приправи, сіль і гарненько її вимішуємо.
7. Формуємо біфштекс, відправляємо його смажитися на сковороду, після чого викладаємо на нього сир, цибуля, знову сир і помідори.
8. Після цього накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Так готуємо наш біфштекс по-французьки в домашніх умовах близько п'ятнадцяти хвилин на дуже слабкому вогні. Гриби кладемо між шарами і не забуваємо промащувати майонезом.