Біфштекс без крові
(покроковий рецепт з фото)
Біфштекс без крові приготувати важче, ніж біфштекс з кров'ю, але і виходить він - куди більш ніжним і соковитим. Якщо ви любите гарне м'ясо, біфштекс без крові - блюдо для вас.
Горезвісний біфштекс з кров'ю мені не подобається - не розумію, як можна їсти це несмачне, гумове і сухе м'ясо. Неначе шматок шини жуєш, їй богу. А ось хороший біфштекс без крові - зовсім інша справа. Соковитий, ніжний, м'який - епітетів не вистачає, щоб описати, наскільки смачним виходить це м'ясо. Рекомендую не полінуватися і приготувати, особливо якщо ви цінуєте добре приготоване м'ясо.
- Яловичина - 700 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Помідори черрі - 20 штук
Беремо шматок яловичини, можна, можливо - з кісткою. Нам потрібно вирізати ніжне м'ясо - шматочок, на який я на цій фотографії вказую ножем. Решта кістки можна буде використовувати для приготування бульйону.
Одержаний великий шматок м'яса розрізаємо впоперек волокон на невеликі шматки товщиною близько 1.5 см - це і будуть наші біфштекси.
Плівки з м'яса обов'язково зрізаємо - в хорошому біфштекс їх бути не повинно. Тепер важливий нюанс, який знають тільки хороші кухарі: кожен шматок м'яса потрібно вмочити в холодну воду, а потім скропити кожен шматочок оливковою олією з обох сторін. Буквально по крапельці з кожного боку.
Кладемо шматочок м'яса на суху і добре розігріту сковороду.
Через 30 секунд перевертаємо шматочок м'яса. Перевертати вилкою або чимось гострим не рекомендую - проткнете м'ясо, а це - суворо заборонено при приготуванні біфштекса.
Ще через 30 секунд, утримуючи шматок м'яса щипцями, обсмажуємо його з бічних сторін приблизно по 10 секунд з кожної. Коли краю стануть рум'яними, кладемо м'ясо на ту сторону, з якої ми починали смажити, і повторюємо ту ж процедуру ще 2 рази: 30 секунд з одного боку, 30 секунд з іншого, по 10 секунд з боків. При цьому після кожного разу вогонь потрібно зменшувати, щоб м'ясо не згоріло.
Ще одна хитрість - готові біфштекси відразу ж накриваємо фольгою і залишаємо на 1-2 хвилини. Так вони підійдуть і стануть абсолютно готовими і м'якими. А поки - приготуємо дуже незвичайний гарнір. На довгі шпажки нанизуємо помідори черрі і обсмажуємо їх 1-2 хвилини в оливковій олії (до м'якості).
Готові біфштекси солимо, перчимо і подаємо гарячими разом з гарніром з обсмажених помідорів. Смачного!