Рецепт Біфштекс з фаршу в духовці фото

Біфштекс з фаршу в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
М'ясо , Яловичина , Говяжа вирізка
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Час приготування: 40 хв.

Цей біфштекс зробить вас шанувальниками яловичини, навіть якщо раніше ви її недолюблювали.

Кількість порцій: 1
  • Яловичина охолоджена - 300 грам
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Оливкова олія - 40 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль, перець - За смаком
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 1
Мова наша піде сьогодні про приготування великого, смачного і соковитого біфштекса! Для його приготування знадобиться яловича вирізка. Я використовувала звичайну охолоджену м'якоть яловичини. З неї виходить теж дуже смачно, але, зрозуміло, не так ніжно, як якщо готувати з вирізки. І в тому, і в іншому випадку, м'ясо потрібно промити і просушити. Ображати все плівки і жилки, нарізати спочатку тонкими смужками. Потім смужки нарізаються невеликими кубиками, як показано на фото.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 2
Далі нарубану яловичину необхідно посолити.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 3
Поперчити.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 4
Дуже ретельно розім'яти (не менше 5-7 хвилин) руками, як ніби ви мнете тісто, щоб волокна м'яса почали злегка зліплюють між собою. Це дуже важливий етап! Якщо ви недостатньо добре помнете м'ясо зараз, потім ваш біфштекс може розвалитися!
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 5
Потім добре промятой яловичину слід зібрати в кулю і відбити про дошку 1-2 хвилини. Щоб на кухні було чисто, можна м'ясо укласти в будь целофановий пакет і відбивати ваш майбутній біфштекс через пакет ...
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 6
Після всіх наших старань отримуємо ось такий відбитий шматок рубаної яловичини, з якого прийшла пора формувати біфштекс. Але перед цим нам необхідно нагріти духовку до 180-200 градусів, щоб довести наш біфштекс до необхідного ступеня прожарювання.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 7
Тепер, коли всі підготовчі процедури нарешті завершені, настав час готувати наш біфштекс! Використовуючи трохи змочені водою руки і ніж, формуємо ось такий величезний біфштекс, товщиною приблизно 1-1, 5 см. І діаметром - наскільки дозволяє кількість отриманого фаршу.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 8
Розпалює на сковороді невелика кількість оливкової олії, і викладаємо наш біфштекс на сковороду. Увага! Вкрай важливо не викладати біфштекс на холодну сковороду! Все можна зіпсувати! потрібно, щоб після приміщення м'яса на гарячу поверхню, воно"запечатаному" , тому температура повинна бути відповідною.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 9
Хвилини через 2-3 перевернемо біфштекс на сковороді, і просмажити його з іншого боку ще 2-3 хвилини.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 10
Перекладемо м'ясо на невелике деко (або просто на сковороду з негорючим або просто відсутньою ручкою) і доведемо його до необхідного ступеня готовності в розігрітій до 180 градусів духовці (зазвичай не більше 5 хвилин, але якщо хто любить з кров'ю, досить 2-3 хвилини).
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 11
І поки біфштекс доводиться до готовності, помиємо сковороду, наллємо на неї невелику кількість рослинної олії, і засмажимо одне яйце, трохи посоливши його після готовності.
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 12
Тепер прийшла пора сформувати підсумкове блюдо. На плоске велике блюдо викладаємо гарячий (щойно з духовки) bifshteks, на нього кладемо невеликий шматочок вершкового масла, і ....
біфштекс з фаршу в духовці - фото крок 13
... Накриваємо наш біфштекс яйцем.

Схожі рецепти