Біфштекс з фаршу в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей біфштекс зробить вас шанувальниками яловичини, навіть якщо раніше ви її недолюблювали.
Кількість порцій: 1
- Яловичина охолоджена - 300 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль, перець - За смаком
Мова наша піде сьогодні про приготування великого, смачного і соковитого біфштекса! Для його приготування знадобиться яловича вирізка. Я використовувала звичайну охолоджену м'якоть яловичини. З неї виходить теж дуже смачно, але, зрозуміло, не так ніжно, як якщо готувати з вирізки. І в тому, і в іншому випадку, м'ясо потрібно промити і просушити. Ображати все плівки і жилки, нарізати спочатку тонкими смужками. Потім смужки нарізаються невеликими кубиками, як показано на фото.
Далі нарубану яловичину необхідно посолити.
Поперчити.
Дуже ретельно розім'яти (не менше 5-7 хвилин) руками, як ніби ви мнете тісто, щоб волокна м'яса почали злегка зліплюють між собою. Це дуже важливий етап! Якщо ви недостатньо добре помнете м'ясо зараз, потім ваш біфштекс може розвалитися!
Потім добре промятой яловичину слід зібрати в кулю і відбити про дошку 1-2 хвилини. Щоб на кухні було чисто, можна м'ясо укласти в будь целофановий пакет і відбивати ваш майбутній біфштекс через пакет ...
Після всіх наших старань отримуємо ось такий відбитий шматок рубаної яловичини, з якого прийшла пора формувати біфштекс. Але перед цим нам необхідно нагріти духовку до 180-200 градусів, щоб довести наш біфштекс до необхідного ступеня прожарювання.
Тепер, коли всі підготовчі процедури нарешті завершені, настав час готувати наш біфштекс! Використовуючи трохи змочені водою руки і ніж, формуємо ось такий величезний біфштекс, товщиною приблизно 1-1, 5 см. І діаметром - наскільки дозволяє кількість отриманого фаршу.
Розпалює на сковороді невелика кількість оливкової олії, і викладаємо наш біфштекс на сковороду. Увага! Вкрай важливо не викладати біфштекс на холодну сковороду! Все можна зіпсувати! потрібно, щоб після приміщення м'яса на гарячу поверхню, воно "запечатаному", тому температура повинна бути відповідною.
Хвилини через 2-3 перевернемо біфштекс на сковороді, і просмажити його з іншого боку ще 2-3 хвилини.
Перекладемо м'ясо на невелике деко (або просто на сковороду з негорючим або просто відсутньою ручкою) і доведемо його до необхідного ступеня готовності в розігрітій до 180 градусів духовці (зазвичай не більше 5 хвилин, але якщо хто любить з кров'ю, досить 2-3 хвилини).
І поки біфштекс доводиться до готовності, помиємо сковороду, наллємо на неї невелику кількість рослинної олії, і засмажимо одне яйце, трохи посоливши його після готовності.
Тепер прийшла пора сформувати підсумкове блюдо. На плоске велике блюдо викладаємо гарячий (щойно з духовки) bifshteks, на нього кладемо невеликий шматочок вершкового масла, і ....
... Накриваємо наш біфштекс яйцем.